Comunitate

2020-05-17, 09:58:46

Stare de alertă. Sunt considerate ca parte a zonei metropolitane localităţile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri faţă de oraş

Grupul de Comunicare Strategică a clarificat noţiunea de zonă metropolitană în interiorul căreia cetățenii nu au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a se deplasa.

Astfel, sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș  (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).

„Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov”, transmite GCS.

De asemenea, în situația în care cetățeanul se deplasează între localități din interiorul zonei metropolitane, nu are nevoie de declarație pe propria răspundere. Dacă asigurarea bunurilor necesare nu poate fi făcută în zona metropolitană, este nevoie de declarația pe propria răspundere, bifată la punctul 11 “alte motive justificate”.

Comentarii

Redacţia

2020-05-17 09:58:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...