Social

2017-04-18, 14:35:07

Şomerii care doresc să muncească în străinătate au de unde alege

Persoanele interesate să-şi găsească un loc de muncă în afară ţării au la dispoziţie o ofertă variată. Peste 800 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţia celor interesaţi, prin serviciul EURES din cadrul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Cele mai multe locuri de muncă sunt în Malta, care caută 300 de şoferi de autobuz. Printre cerinţe se numără cunoaşterea limbii engleze, înţeles şi vorbit.

De asemenea, se mai caută personal medical pentru Marea Britanie. Dintre cele 280 de locuri de muncă, 140 sunt ca asistent medical generalist, 100 de  infirmier şi 40 de îngrijitor la domiciliu. În Germania, cele mai multe locuri de muncă oferite sunt în domeniul construcţiilor.

Oltenii interesaţi să-şi găsească un loc de muncă peste graniţe, se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt. Aceştia vor beneficia de consiliere, iar dacă îndeplinesc cerinţele angajatorilor vor fi îndrumaţi să-şi depună CV-ul online.
 
Printre ţările care şi-au prezentat oferta de lucru se mai numără Austria (6 posturi), Belgia (1 post), Danemarca (1), Irlanda (13), Norvegia (2), Olanda (1), Polonia (10-în domeniul articolelor textile), Cehia (70), Spania (4) , Suedia (9).

Comentarii

Redacţia

2017-04-18 14:35:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro