Mai puțin de o săptămână pentru înscrierile la școlile militare

Candidaţii care îşi doresc o carieră militară pot opta pentru cele 700 de locuri la şcolile militare de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani și „Petru Rareș” Fălticeni pentru candidații care își doresc o carieră militară.

Cererea-tip de înscriere se depune până pe data de 14 mai, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail contact@jandarmeriaolt.ro, iar dosarele se depun personal și în volum complet, până pe 21 mai, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează la o dată și într-o locație ce va fi anunțată ulterior. Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 25-31 mai la sediul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, conform unei planificări ce va fi anunțată ulterior (prin postarea în timp util pe pagina de internet a unității).

Proba de verificare a cunoștințelor se va susține în data de 15 iunie, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice şi va consta într-un test grilă ce cuprinde subiecte din disciplina limba română, disciplina limbă străină, subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului şi subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.

Examinarea medicală se va realiza în perioada 19 iunie – 12 iulie a.c., pentru candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 19 iulie.

Mai multe informații puteți obține la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, situat în municipiul Slatina, str. Cazărmii, nr.40 sau la numărul de telefon 0249/437.901 interior 24535 – Serviciul Resurse Umane.