Administraţie

2019-01-10, 13:18:27

Slătinenii îşi vor putea achita impozitele şi taxele de pe telefonul mobil

Impozitele și taxele locale vor putea fi plătite de către slătineni de pe telefonul mobil, în urma implementării de către Primăria Slatina a unui proiect cu fonduri europene în valoare de aproape trei milioane de lei.

Totodată, directorul Direcţiei Generale Economice a Primăriei Slatina, Alin Calotă a declarat că şi certificatele fiscale și autorizațiile pentru traficul greu, documente pentru obținerea cărora slătinenii ar fi trebuit să ajungă cel puțin o dată la ghişeu, se vor putea obține online.

Toate aceste servicii vor fi modernizate în cadrul proiectului „eSlatina – Proiect de simplificare a procedurilor și introducerea de instrumente electronice pentru cetățenii Municipiului Slatina”. Acesta va fi finalizat în cel mult un an și jumătate, cu un buget total de aproape trei milioane de lei, în mare parte bani europeni.

„Încercăm să implementăm câteva proiecte pe fonduri europene, pentru a facilita accesul contribuabililor la anumite aplicații online. Încercăm plățile pe Internet pentru impozite și taxe locale și de pe dispozitivele mobile, plata pe internet a autorizațiilor de trafic greu, a celor care tranzitează orașul cu mașini de mare tonaj, eliberarea online de certificate fiscale sau depunerea pe Internet a petițiilor”, a explicat Alin Calotă.

El a adăugat că serviciul de eliberare a certificatelor fiscale este cel mai solicitat dintre acestea, iar eficientizarea lui ar fi necesară.

„Am făcut o statistică, avem o medie de 200 de cereri pe zi, iar angajații sunt insuficienți pentru a mulțumi pe toată lumea”, a mai spus Calotă.

Comentarii

Redacţia

2019-01-10 13:18:27

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...