Senatorul Renică Diaconescu: „Sper că sunt ultimele 30 de zile de stare de alertă. Deja se atentează la sănătatea României”

Neurologul Renică Diaconescu, senator în Parlamentul României, este de părere că măsurile luate de Ministerul Sănătăţii în cele două luni de stare de urgenţă şi continuate în starea de alertă îngrădesc accesul pacienţilor la tratamentele atât de necesare.

Medicul slătinean spune că trebuie să învăţăm să respectăm normele de igienă pentru a trece cu bine peste pandemia de coronavirus. Mai mult, spune că lucrurile trebuie să reintre în cursul normal, pentru ca pacienţii cronici să nu mai sufere din cauza restricţiilor impuse în toate spitalele din ţară.

„Foarte mulţi oameni nu ajung la spital, sunt blocaţi. Bolnavii cronici nu mai ajung la spital, mulţi dintre ei au nevoie de tratament, de monitorizarea evoluţiei. În prezent, se poate intra doar prin urgenţe şi fiind bolnav cornic are bilet de trimitere de la medicul de familie, cu acest bilet nu poate să intre în spital. Se poate duce doar în policlinică, unde se consultă şase pacienţi pe zi, cine intră în cele şase consultaţii? Sunt foarte mulţi pacienţi care au de făcut acte, foarte mulţi bolnavi cu handicap care au nevoie de acte, reţete, scrisori medicale, care sunt blocaţi la ora aceasta”, a declarat medicul Renică Diaconescu.

Senatorul de Olt spune că nu va mai vota, în Parlament, prelungirea stării de alertă.

„Sper că sunt ultimele 30 de zile de stare de alertă, pentru că Parlamentul nu va mai vota, eu cel puţin nu voi mai vota altă lună de stare de alertă. Până la urmă, trebuie să ne învăţăm, oamenii să se educe şi să ştie că există un inamic necunoscut, de care trebuie să ne ferim. Dacă nu învăţăm asta, putem să ţinem stare de alertă la infinit, totul este ca oamenii să înţeleagă că trebuie să respecte regulile sanitare. Va trebui să convieţuim cu acest virus poate şi un an de zile şi nu poţi ţine populaţia în stări de urgenţă şi de alertă atâta timp. Oamenii trebuie să muncească, sunt foarte mulţi care nu mai au locuri de muncă, nu mai au salariu, nu mai au din ce să trăiască”, a adăugat Renică Diaconescu.

Neurologul slătinean este de părere că prin anumite restricţii în spitale chiar se atentează la viaţa pacienţilor.

„Sunt pacienţi disperaţi, care nu mai pot ajunge la medic, nu mai pot ajunge în spital. Sunt bolnavi cu epilepsie, Parkinson şi multe alte boli grave care au nevoie de monitorizare şi de tratament. Cred că deja se atentează la sănătatea României, este prea mult, nu se poate continua aşa. Să rămână câteva spitale care duc greul, care tratează COVID-ul, iar restul trebuie să tureze motoarele. Se moare mai mult de alte boli, decât de COVID”, a conchis medicul Renică Diaconescu.