Comentariul Gazetei

2019-12-16, 14:39:13

Prefectul a depus jurământul în faţa unui robot

Astăzi am fost martor la ceva ce n-aş fi îndrăznit să-mi imaginez că se poate întâmpla, acum mai bine de un deceniu, atunci când am păşit timid în această meserie. Prefectul de Olt a depus jurământul, alături de alţi prefecţi şi subprefecţi din ţară, dar nu în faţa unui reprezentant real al guvernului, vreun ministru sau vreun secretar de stat, ci în faţa unui televizor LED.

De acolo, din televizor, se putea vedea ministrul Internelor, Marcel Vela, care la fel ca într-o distopie holiuidiană le ordona oamenilor ce să facă, ce mână să ridice şi pe care s-o pună pe Biblie.

Guvernul ăsta liberal, constitutit pe baze de bun simţ şi competenţă, aşa cum ni se spune de la palatele Victoria şi Cotroceni, n-a sinchisit să trimită o persoană reală care să participe la depunerea jurămintelor celor 5-6 prefecţi şi subprefecţi. Vă daţi seama cam cât contează pentru ei această funcţie.

Experienţa în sine îmi lasă un gust amar şi pentru faptul că noul prefect de Olt, Florin Homorean, renunţă la peste 21 de ani de carieră în Garda de Mediu pentru o funcţie politică. Conform Codului Administrativ, el nu mai poate reveni pe funcţia pe care a deţinut-o anterior, dacă Guvernul cade, peste trei zile.

S-a mai întâmplat un fapt fără precedent, în istoria recentă a judeţului. Prefectul a ţinut să le mulţumească şefilor politici, Ludovic Orban şi Liviu Voiculescu!

Comentarii

Redacţia

2019-12-16 14:39:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...