Trăieşte Sănătos

2015-05-24, 16:16:58

Pistruii - remedii împotriva petelor de pe piele

Pistruii sunt pete mici, brune sau gălbui, care se formează pe pielea unor oameni (mai ales a celor blonzi sau roşcaţi), de obicei sub acţiunea soarelui.

Se spune că cine are pistrui nu îi vrea, iar cine nu îi are poate că îşi doreşte măcar câţiva. Pe mine nu m-ar deranja, deoarece eu asociez întotdeauna pistruii cu un aspect copilăresc, respectiv cu un copil cu năsuc mic şi pus pe soţii. Dar, pentru persoanele „disperate” din cauza pistruilor putem recomandă aici cele mai bune remedii împotriva lor.

 

Se spune că primul loc în clasamentul remediilor naturale contra pistruilor este ocupat de hrean. Acesta se dă pe răzătoarea fină, se amestecă cu puţin gălbenuş de ou, iaurt sau miere şi se întinde pe tenul curat pentru cel puţin 10 minute. Tratamentul se face minim o dată pe zi, pe o perioada de 2-3 luni. Un alt remediu împotriva pistruilor este cel cu flori de soc proaspete. Acestea se macină, se amestecă cu un gălbenuş sau cu puţină miere şi se aplică pe obrazul curat.

 

De asemenea, puteţi prepara o tinctura de soc cu care vă veţi tamponă pielea cu pistrui cel puţin o dată pe zi. Puneţi multe flori de soc într-o sticlă, turnaţi deasupra alcool de 70-90 de grade, astfel încât florile să fie complet acoperite şi lăsaţi circa trei săptămâni. Tinctura se foloseşte diluată cu apă distilată sau minerală.

 

Sursa: www.revista-tratamente-naturiste.ro

Comentarii

Redacţia

2015-05-24 16:16:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...