Trăieşte Sănătos

Foto Pe ce parte trebuie să dormi ca să fii sănătos tun

Pe ce parte trebuie să dormi ca să fii sănătos tun

Cu toţii avem are o poziţie de somn preferată, în care ne simţim cel mai comod. Însă, în urmă unor recente studii, s-a ajuns la concluzia că cel mai sănătos pentru organism este să dormim pe partea stânga. În felul acesta, fluxul sanguin este stimulat şi se reduce şi fluxul gastroesofagian.

Foto Floarea Sfântului Ioan, panaceu în tratamentele naturiste

Floarea Sfântului Ioan, panaceu în tratamentele naturiste

După trecerea zilei de 24 iunie, când se sărbătoreşte Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, tradiţia populară acceptă recoltarea sânzienelor, cunoscute şi sub denumirile de drăgaică sau floarea Sfântului Ioan.

Foto Ceaiul de sunătoare calmează sistemul nervos

Ceaiul de sunătoare calmează sistemul nervos

Sunătoarea este una dintre plantele cel mai cunoscute folosite în fitoterapia din întreaga lume. În compoziţia ei au fost identificaţi peste 15 compuşi activi, printre care acidul valerianic, saponinele, colina, rutina, uleiul volatil, galactoza, substanţe care îi atribuie numeroase calităţi terapeutice. Iată ce poate trata sunătoarea.

Foto Cum să te bronzezi uniform şi fără arsuri

Cum să te bronzezi uniform şi fără arsuri

Dacă îţi vei petrece weekendul într-un loc însorit, probabil că nu te vei putea abţine să faci şi plajă. Află ce este bronzul şi cum poţi să te bronzezi fără să te arzi.

Foto Cum să-ţi salvezi pielea după ce a fost arsă de soare

Cum să-ţi salvezi pielea după ce a fost arsă de soare

Dacă ai stat prea mult la soare, din dorinţa de a obţine un bronz cât mai intens, sau pur şi simplu ai adormit pe plajă, iar pielea ta e mai roşie decât un rac fiert, este cazul să apelezi la câteva trucuri care te vor ajuta să-ţi recapeţi sănătatea pielii.

Foto Zona zoster şi tratamentele naturiste ce pot calma simptomele

Zona zoster şi tratamentele naturiste ce pot calma simptomele

Zona zoster este o boală infecţioasă acută, determinată de un virus care afectează rădăcinile nervoase. Ea se manifestă printr-o erupţie veziculoasă apărută pe piele de-a lungul unui traiect nervos, pe câte-o parte a corpului, mai frecvent în zona pectorală sau posterioară.

Foto Scăpaţi de bolile gastrointestinale cu nalbă

Scăpaţi de bolile gastrointestinale cu nalbă

Nalba este o plantă medicinală foarte folositoare pentru sănătatea noastră, putând fi folosită în diverse forme: infuzie, macerată la rece, pentru clismă şi cataplasme.

Foto Ovăzul, aliatul diabeticilor

Ovăzul, aliatul diabeticilor

Diabetul este o boală ce poate fi prevenită, însă, în ceea ce priveşte vindecarea, veştile nu sunt la fel de bune. În ciuda eforturilor oamenilor de ştiinţă din domeniul medical, tratamentul medicamentos poate numai ameliora simptomele, deci doar vă poate face să vă simţiţi mai bine.

Foto Dieta săracă în sare vă poate scăpa de apnee

Dieta săracă în sare vă poate scăpa de apnee

Reducerea cantităţii de sare din dieta zilnică vă poate scăpa de sforăit, susţin cercetătorii brazilieni, care au testat această teorie pe pacienţi care suferă de apnee.

Foto Beneficiile pentru sănătate ale păpădiei

Beneficiile pentru sănătate ale păpădiei

Chiar dacă mulţi oameni cred că păpădia (Taraxacum officinale) este o buruiană fără nicio întrebuinţare, specialiştii consideră că aceasta este o plantă valoroasă care poate fi folosită atât că aliment, cât şi că medicament.

Foto Hibiscusul ţine tensiunea sub control

Hibiscusul ţine tensiunea sub control

Din florile de hibiscus, denumit popular şi trandafir chinezesc, se pot prepara infuzii, decocturi şi băuturi cu proprietăţi antioxidante, calmante, hipotensive, antiinflamatoare, tonice renale şi digestive, antibacteriene şi antifebrile.

Foto Gălbenelele ajută la refacerea mucoasei gastrice

Gălbenelele ajută la refacerea mucoasei gastrice

Gastrita este afecţiunea mucoasei gastrice reprezentată de procese inflamatorii, degenerative, metaplazice sau alergice. Cel mai frecvent, aceasta se manifestă printr-o senzaţie de arsură în partea superioară a abdomenului şi poate fi însoţită şi de senzaţia de reflux gastric.

Foto Rostopasca - Vindecă  hepatita şi pancreatita,  reduce colesterolul

Rostopasca - Vindecă hepatita şi pancreatita, reduce colesterolul

Botezată de romani „Chelidonium”, „darul cerului”, întrucât se credea că are o forţă la fel de mare ca cea a soarelui, această plantă are este unul dintre cele mai puternice şi eficiente remedii naturiste. Paracelsus făcea o analogie între laptele ei de culoare portocalie şi secreţia biliară, folosind-o în vindecarea ficatului, a bilei şi-a fierii, scrie ziuadecluj.ro.

Foto Medicamentul total din vremea faraonilor: cresonul

Medicamentul total din vremea faraonilor: cresonul

Cresonul de grădină este originar din Orientul Mijlociu şi îl găsim răspândit pe arii extinse în ţările arabe, cu precădere în Egipt şi în Iran, dar şi în Tibet. Vechimea lui culturală este atestată şi de faptul că s-au găsit urme de creson inclusiv în piramidele egiptene.

Foto Ceaiul de tei tratează infecţiile urechii

Ceaiul de tei tratează infecţiile urechii

Relaxant şi purificator, ceaiul de tei e recunoscut pentru proprietăţile sale contra febrei şi a stărilor gripale. Mai mult, datorită substanţelor active pe care le conţine, ceaiul de tei vă ajută să aveţi un somn liniştit şi să preveniţi afecţiunile cardiovasculare cauzate de stres.

Foto Elixirul tinereţii pielii: lavanda

Elixirul tinereţii pielii: lavanda

Levănţica sau lavanda face parte din categoria plantelor aromatice cu efecte curative remarcabile, iar uleiurile esenţiale extrase din această plantă sunt folosite încă din vremuri îndepărtate în tratamentele a peste 100 de boli, dar şi pentru înfrumuseţare.

Foto Hreanul cu lămâie îmblânzeşte sinuzita

Hreanul cu lămâie îmblânzeşte sinuzita

Sinuzita este o neplăcere des întâlnită la foarte multe persoane. Iată câteva tratamente naturiste pe care le puteţi încerca dacă aveţi această problemă.

Foto Sfecla roşie, de ajutor în leucemie

Sfecla roşie, de ajutor în leucemie

Sfecla este originară din bazinul Mediteranei şi din vestul Asiei, iar astăzi este răspândită pe toate continentele. Apreciată, în special în Europa, pentru calităţile sale nutritive şi terapeutice excepţionale, ea este folosită în alimentaţie de peste 2.000 de ani şi reprezintă în primul rând un tonic pentru organism.

Foto Scăpaţi de durerile de cap cu mentă

Scăpaţi de durerile de cap cu mentă

Menta are proprietăţi sedative, dezinfectante şi poate fi folosită în problemele digestive, respiratorii, vezicii biliare sau circulaţiei periferice.

Foto Remediu pentru amigdalită: salvia

Remediu pentru amigdalită: salvia

Salvia este o plantă aromatică ce are numeroase beneficii asupra organismului. Tratează febra, răcelile, durerile de cap şi previne formarea de tumori canceroase.

Foto Urzica vindecă bolile de rinichi

Urzica vindecă bolile de rinichi

O plantă curativă, începând de la rădăcină şi terminând cu florile, urzica a fost folosită în scopuri terapeutice încă din Antichitate.

Foto Usturoiul în reţete şi tratamente cu efect terapeutic

Usturoiul în reţete şi tratamente cu efect terapeutic

Usturoiul este foarte benefic pentru sănătatea noastră. Fie că este consumat în mâncare sau doar aplicat pe răni, acesta vindecă anumite boli ale corpului uman într-un mod natural şi eficient.

Foto Merişorul, ideal dezinfectant urinar

Merişorul, ideal dezinfectant urinar

Merişorul este un arbust asemănător cu afinul, care creşte în zone montane, la altitudini de peste 1.300 m. Are frunze permanent verzi şi acoperă solul ca un covor. Florile sunt campanulate, albe sau roşiatice. Fructul de merişor este o bacă sferică, la început albă, apoi roşie, lucitoare, comestibilă, cu gust amărui din cauza conţinutului de arbutină.

Foto Broccoli „repară” încheieturile

Broccoli „repară” încheieturile

Un consum ridicat de broccoli ar putea încetini şi chiar preveni osteoartrita, cea mai comună formă de artrită, conform unor studii recente ale oamenilor de ştiinţă britanici de la Universitatea East Anglia.

Foto Tainele masajului indonezian

Tainele masajului indonezian

Masajul este considerat una dintre cele mai vechi terapii şi constă într-o prelucrare metodică normală a părţilor moi ale organismului, în scop fiziologic sau curativ profilactic. Prin masaj se pot obţine o mulţime de beneficii, pornind de la relaxare, tonifiere sau detoxificare şi până la îmbunătăţirea funcţiilor anumitor organe.

Foto Încălţămintea potrivită pentru artrită

Încălţămintea potrivită pentru artrită

Artrita afectează mai ales persoanele de vârsta a treia, dar nu numai. Durerile, umflăturile sau nesiguranţa pe propriile picioare sunt experienţe prin care suferinzii de artrită au trecut sau trec deja.

Foto Leacuri miraculoase cu ghimbir

Leacuri miraculoase cu ghimbir

Cu o istorie de aproape 2.000 de ani, ghimbirul nu este doar un condiment folosit în bucătărie, ci şi o plantă cu numeroase proprietăţi terapeutice, fiind utilizat încă din cele mai vechi timpuri în medicină tradiţională chineză. Înrudit cu turmericul şi cu cardamonul, ghimbirul este o rădăcina folosită frecvent în compoziţia reţetelor naturiste.

Nu mai sunt