Special

2019-02-06, 10:26:53

IMAGINI cu Slatina anilor ’80. Tablourile uriaşe ale cuplului dictatorial tronau pe Dealul Grădişte

Istoricul Aurelia Grosu a postat, pe Facebook, o serie de fotografii reprezentând imagini cu Slatina anilor ’80, care te duc cu gândul la Coreea de Nord.

În una dintre aceste imagini se pot observa tablourile imense ale cuplului dictatorial, Nicolae şi Elena Ceauşescu, pe Dealul Grădişte. Istoricul arată că, în acea vreme, au existat discuţii cu privire la unghiul din care s-a făcut această fotografie, deoarece portretele tovarăşilor sunt în plan secundar, în centrul fotografiei fiind fostul magazin „Oltul”. Şefii comunişti au cerut ştergerea acestor imagini, tocmai din acest motiv.

„Imagini șterse. Fotografia cu magazinul «Oltul» a iscat, la vremea respectivă, o «furtună», spunându-se că portretele tovarășilor sunt în plan secundar, minimalizate de înălțimea clădirii. Excesul de zel naște monștri!”, notează Aurelia Grosu.

Alte două fotografii din Slatina anilor 1980 arată zona de pasaj dintre „orașul vechi” și „orașul nou” şi spațiile comerciale, dar şi terasa din zona de lângă fostul magazin Oltul. Treptele din actualul Expo Parc există şi astăzi, iar terasa respectivă a devenit pizzerie.

Comentarii

Redacţia

2019-02-06 10:26:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...