Social

2020-01-07, 13:07:59

Fetiţa de 13 ani din Voineasa, fraţii şi mama au ajuns într-un centru DGASPC Olt. Tatăl alcoolic le-a transformat viaţa într-un calvar, ani în şir

Povestea fetei de 13 ani din comuna Voineasa, care duminică a plecat de acasă, este dramatică. Copila a decis să plece, sătulă fiind de excesele de furie ale tatălui alcoolic, care atunci când se îmbată devine violent. Minora, ceilalţi doi fraţi şi mama lor sunt acum într-un centru al DGASPC Olt. Reprezentanţii instituţiei din judeţ fac o anchetă şi vor decide cea mai bună măsură pentru micuţi.

Reprezentanţii DGASPC Olt spun că minorii din această familie au mai beneficiat de o măsură de protecţie şi în 2016, pentru că tatăl lor nu este la prima abatere, iar scandalurile se ţin lanţ.

„De la începutul acestei săptămâni, cei trei copii şi mama lor, din comuna Voineasa, sunt într-un centru al nostru. Ei au mai beneficiat de o măsură de protecţie şi în 2016, dar au revenit lângă tată. Specialiştii noştri încearcă să le explice mamelor că revenirea lângă un astfel de partener nu este întotdeauna benefică. Avem în derulare o anchetă, o să vedem ce măsură de protecţie se impune în cazul lor. Mama nu a greşit cu nimic faţă de copii şi nu îi putem despărţi pe minori de aceasta”, a spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Olt, Ioana Ciobanu. 

Duminică, minora de 13 ani a fugit de acasă, iar autorităţile s-au mobilizat rapid pentru găsirea ei. Zeci de jandarmi, poliţişti, pompieri şi localnici au căutat-o în Voineasa şi în împrejurimi, însă ea era ascunsă chiar în locuinţa bunicilor săi.

Comentarii

Redacţia

2020-01-07 13:07:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...