Naţional

2019-07-09, 16:17:56

Falsă călugăriţă, reţinută pe Aeroportul Iaşi: Se prezenta ca „Maica Elena”. Cum convingea oamenii să îi dea sume mari de bani

O tânără de 19 ani din Galaţi, care a înşelat trei bistriţeni, cu aproape 100.000 de lei, spunându-le că este călugăriţă şi le face contracost slujbe şi rugăciuni pentru rezolvarea problemelor familiare, a fost reţinută pe Aeroportul de Iaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud, tânăra de 19 ani din judeţul Galaţi a fost prinsă şi reţinută de poliţişti după ce a înşelat mai multe persoane cu aproape 100.000 de lei. Fata urmează să fie prezentată, marţi, instanţei cu propunere de arestare preventivă după ce s-a dat drept călugăriţă şi a reuşit să convingă trei bistriţeni să îi vireze în conturi sume mari de bani pentru slujbe şi rugăciuni care să îi ajute în rezolvarea problemelor familiare.

„Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iaşi au depistat o tânără de 19 ani, din Tecuci, judeţul Galaţi, care era dată în consemn la frontieră, fiind cercetată într-un dosar de înşelăciune, instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bistriţa-Năsăud. Potrivit cercetărilor, până în prezent s-a stabilit că în perioada 17 septembrie 2018 - 22 ianuarie 2019, tânăra ar fi postat un anunţ pe internet în care pretindea că este maică la o mănăstire din judeţul Galaţi şi că, în schimbul unor sume de bani, îi ajută pe cei care au nevoie, în rezolvarea problemelor familiale”, arată, marţi, într-un comunicat de presă, Poliţia Bistriţa.

Numele cu care se prezenta este „Maica Elena”.

Tânăra determina oamenii să depună sume de bani prin servicii de transfer rapid, iar banii reprezentau contravaloarea unor pretinse slujbe şi rugăciuni.

Până în prezent, doi bărbaţi de 29 de ani şi 66 de ani, din localităţile Josenii Bârgăului şi Chintelnic şi o femeie de 39 de ani, din Bistriţa, au fost victimele false călugăriţe.

Prejudiciul estimat este de aproape 100.000 de lei.

Tânăra, prinsă pe Aeroportul Iaşi, a fost adusă la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud şi reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată, marţi, cu propunere de arestare preventivă pentru înşelăciune.

Sursa: mediafax.ro
 

Comentarii

Redacţia

2019-07-09 16:17:56

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...