Director OSPA Olt: „Nu este normal ca terenurile din zona Caracal să fie încadrate în zonă defavorizată, iar fermierii să primească subvenţii mai mari”

Specialiştii Oficiului de Studii Pedologice (OSPA) Olt efectuează, în această perioadă, studii pedologice de monitorizare sol teren pentru agricultură. În funcţie de analizele făcute, terenurile sunt încadrate în mai multe clase de calitate, acesta fiind un element important de acordare a subvenţiilor.

Directorul OSPA Olt, Constantin Rotea, a precizat că nu este normal ca terenurile din zona Caracal să fie încadrate într-o arie defavorizată, iar fermierii de aici să primească subvenţii mărite.
 
„Facem monitorizare sol-teren, am recoltat probe ca să le putem lucra în laborator când se schimbă vremea. Studiile realizate de noi merg la Institutul Bucureşti, specialiştii fac o centalizare pentru Ministerul Agriculturii.
Studiile sunt importante pentru a se vedea dacă terenurile se degradează şi cu ce viteză. Studiile folosite sunt importante şi pentru măsurile APIA. Sperăm ca lista din 2020 să fie modificată. Nu este normal ca terenurile din zona Caracal să fie încadrate în zonă defavorizată, iar fermierii să primească subvenţii mai mari. Terenurile de aici nu se pretează la o astfel de încadrare. Studiile vin să corecteze astfel de situaţii. În zona Balş, Oboga, Baldovineşti sunt probleme, terenurile de aici nu sunt prinse în aceste zone defavorizate. În baza studiilor noastre sunt modificate aceste încadrări”,
a spus reprezentantul OSPA Olt.