Agricultură

2019-12-05, 11:14:55

Director DAJ Olt despre cultura de grâu: „A răsărit, este în faza de înfrăţire, iar acest lucru ne dă speranţă. Anul trecut, pe vremea aceasta, nu aveam un bob încolţit”

Specialiştii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt spun că toate suprafeţele cultivate cu grâu sunt verzi. Grâul este deja înfrăţit, precipitaţiile din ultima perioadă ajutând la dezvoltarea plantelor.

Directorul adjunct al DAJ Olt, Ion Anuţa, a precizat că stadiul de dezvoltare pentru grâu este unul foarte bun, iar fermierii trag speranţa că producţia de anul viitor va fi una bună.

„Culturile de toamnă arată nesperat de bine, vorbim de grâu, orz, mai puţin rapiţa. Nu numai că grâul a răsărit, dar deja este în faza de înfrăţire, avem trei-patru fraţi, arată foarte bine. Acest lucru ne dă speranţe pentru anul viitor”
, a spus Anuţa.

Acesta a făcut o comparaţie cu anul trecut, când stadiul de dezvoltare a avut de suferit din cauza condiţiilor meteo extreme.

„Anul trecut a fost un an complicat şi pentru noi specialiştii din agricultură. Au fost fenomene cu care nu ne-am întâlnit şi cu toate acestea am obţinut producţii la grâu extraordinare. Anul trecut, pe vremea aceasta, nu aveam un bob răsărit, terenul era negru. Toată lumea se gândea că în primăvară va fi întoarsă toată suprafaţa cu grâu. Chiar dacă grâul a răsărit în martie, am obţinut producţii de 6.000-7.000 de kilograme la hectar”, a adăugat reprezentantul DAJ Olt.  


Comentarii

Redacţia

2019-12-05 11:14:55

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...