Agricultură

2021-09-28, 13:18:34

Chesnoiu (PSD Olt), după demisia lui Oros: Agricultura României, o nouă șansă!

Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu, spune că demisia ministrului Adrian Oros reprezintă „o nouă şansă” pentru acest sector al economiei.

 Chesnoiu spune că noul ministru al Agriculturii trebuie să rezolve tot ce nu s-a realizat în cei doi ani din mandatul lui Oros.

„Agricultura României, o nouă șansă! Azi, după anunțata “demisie” a ministrului OROS (în fapt, doar a evitat umilirea sa în BEX PNL unde urma să fie remaniat), agricultura pornește spre o nouă șansă de a rezolva, cu noul ministru, multele din problemele nerealizate în ultimii 2 ani! Am vorbit despre acestea la momentele potrivite și nu mă voi alătura pleiadei de critici ai ministrului OROS, acum când acesta intră deja în galeria celor mai slabi miniștri ai agriculturii din toate timpurile, pentru că intr-adevăr a fost cel mai mare dăunător al agriculturii noastre în ultimii 2 ani! Nu mă voi exprima nici față de “onoarea” miniștrilor remaniați sau demiși, care la încheierea mandatului găsesc alți vinovați pentru neîmplinirile din mandatul lor nici despre lașitatea lor de a nu vorbi despre probleme la momentul potrivit!”, a transmis Chesnoiu.

 Deputatul a transmis ceea ce ar trebui să realizeze noul ministru „urgent”:
 
1. Planul Național Strategic.

2. Aplicarea Programului National de Investiții în Irigații.

3. Punerea în aplicare imediat a pachetelor legislative de sprijin pentru zona montană, susținerea zootehniei, sprijinirea legumicultorilor etc

4. Dispunerea de măsuri urgente pentru combaterea și izolarea focarelor PPA.

5. Elaborarea și aplicarea strategiilor multianuale care să conducă la echilibrarea balanței comerciale cu produse agroalimentare.

6. Deschiderea dialogului MADR cu reprezentanții fermierilor dar și cu celelalte instituții publice de care depinde realizarea tuturor obiectivelor asumate la nivelul ministerului.

7. Debirocratizarea fluxurilor și adaptarea legislației primare pentru accesarea fondurilor europene pentru agricultură.

 „Acestea sunt primele gânduri pentru viitor și cred că pentru aceste deziderate toți cei care pot contribui la atingerea lor, nu trebuie să precupețească nici un efort! Iar eu voi fi unul dintre ei, având nevoie doar de un ministru care să își folosească preponderent creierul, nu “bărbăția”!”, a conchis Chesnoiu.


Comentarii

Redacţia

2021-09-28 13:18:34

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...