Administraţie

2017-03-16, 15:25:29

Bani de la Guvern pentru Varianta Oituz. Primăria vrea să acceseze fonduri prin Ordonanţa 28

Municipalitatea slătineană vrea să obţină bani de la guvern pentru a reabilita şi consolida Varianta Oituz, costurile proiectului depăşind cu mult posibilităţile financiare ale primăriei locale.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat pentru Gazeta Nouă că municipalitatea va depune proiectul la Ministerul Dezvoltării, în vederea obţinerii de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), aprobat prin Ordonanţa 28.

„Noi încercăm să obţinem finanţare de la guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanţa 28. Dacă ar fi să finanţăm noi acest proiect, n-am avea nicio şansă. Poate în zece ani am putea să-l finanţăm. Urmează să purtăm discuţii cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării. Noi vom depune proiectul pentru finanţare şi sperăm să reuşim să atragem fondurile necesare”, a afirmat Emil Moţ.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici, aprobaţi în luna februarie printr-un proiect al Consiliului Local, valoarea totală a investiţiei se ridică la 47.744.719 lei, TVA inclusă, planul municipalităţii fiind să eşaloneze lucrarea pe doi ani.

Primăria vrea să reabiliteze, separat, fiecare dintre străzile care formează varianta ocolitoare a municipiului. Astfel, pentru bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu, investiţia se ridică la 7.152.424 lei, pentru strada Oituz - 19.103.315 lei, iar pentru strada Piteşti - 21.488.980 lei.

Varianta Oituz este strada din Slatina pe care se desfăşoară cea mai mare parte a traficului greu care trece prin municipiu, în lipsa unei centuri ocolitoare. Din această cauză, artera de circulaţie se află într-o stare foarte proastă, prezentând denivelări şi chiar se află în riscul de a se surpa, fiind situată pe o colină.

În trecut, administraţia locală a încercat să determine Ministerul Transporturilor şi Compania de Drumuri să reabiliteze Varianta Oituz, având în vedere că cele mai multe turisme care o tranzitează sunt din afara municipiului, chiar din afara judeţului.

Comentarii

Redacţia

2017-03-16 15:25:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro