Agricultură

2019-12-04, 11:24:15

Apicultorii olteni au primit ajutor de minimis şase miliarde de lei. Controlaţi la Fisc, fermierii nu au avut datorii mari

365 de apicultori olteni, care au solicitat Ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-mai 2019, au primit ajutorul de minimis. În conturile crescătorilor de albine au intrat şase miliarde de lei.

Potrivit legislaţiei, înainte de acordarea Ajutorului de minimis, specialiştii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt i-au verificat pe fermieri la Fisc, pentru a se vedea dacă au sau nu datorii.

Directorul adjunct al DAJ Olt, Ion Anuţa, a precizat că apicultorii olteni aveau datorii foarte mici către Fisc, de doar 30-40 de lei. 

„Au fost sume foarte mici pe care le aveau ca restanţe, de 30-40 lei, debite mici ce rămăseseră la Fisc. Le-am oprit debitele, pentru că aşa este ordinul şi le-a fost virată diferenţa de bani. Cea mai mare restanţă a unui fermier a fost în cuantum de 200 de lei. Apicultorii olteni deţin 30.000 de familii de albine şi au primit o subvenţie de 20 de lei pentru fiecare, ceea ce înseamnă că au încasat şase miliarde de lei, zilele trecute. Este un semnal pe care ministrul l-a dat. Statul dă acest ajutor, dar şi fermierul trebuie să şi achite datoriile”, a spus Anuţa.  

Prin acest ajutor, autorităţile încearcă să suplinească cantitatea de miere pe care o obţineau fermierii, dacă vremea nu era capricioasă.

Comentarii

Redacţia

2019-12-04 11:24:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...