Social

2020-06-02, 10:10:33

Agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate nu au desfăşurat activităţi în perioada pandemiei

Inspecţia Muncii Olt a pus în aplicare campania dispusă, la nivel naţional, de verificare a agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate. La nivelul judeţului Ot există doar şapte astfel de persoane autorizate, însă în perioada pandemiei COVID-19 nu au desfăşurat activităţi.

În perioada 11 – 22 mai 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat Campania Națională pentru verificarea respectării de către persoanele juridice care desfășoară activități de mediere și plasare a forței de muncă în străinătate.

Printre principalele obiective ale campaniei au fost identificarea cazurilor de nerespectare a condițiilor de funcționare și a procedurii de înregistrare, de către persoanele juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare a forței de muncă în străinătate, identificarea și combaterea cazurilor de plasare a forței de muncă în străinătate cu încălcarea obligațiilor pe care plasatorul le are față de solicitantul locului de muncă şi conștientizarea agenților de plasare a forței de muncă în străinătate față de obligativitatea respectării prevederilor legale.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Relații de Muncă au efectuat o serie de controale la un număr de şapte astfel de angajatori. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că nu se desfășoară activitatea de selecție și plasare forță de muncă în străinătate. 


Comentarii

Redacţia

2020-06-02 10:10:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...