Administraţie

Sănătate

Foto Al şaselea deces din cauza gripei în Olt

Al şaselea deces din cauza gripei în Olt

Direcţia de Sănătate Publică Olt raportează cel de-al şaselea deces din cauza gripei în acest sezon. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 84 de ani, nevaccinată, care suferea şi de alte boli. În ultima săptămână, în judeţul Olt, s-au înregistrat sute de viroze, pneumonii şi cazuri de gripă.

 

Foto Dispozitive medicale noi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate

Dispozitive medicale noi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate

De la 1 ianuarie 2024, asigurații beneficiază de noi dispozitive medicale decontate de stat. Este vorba despre dispozitive recomandate de medici cu specializare chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă și medici cu specializare medicină fizică şi de reabilitare.

Foto Spitalul Slatina, măsuri pentru limitarea răspândirii gripei. Accesul aparţinătorilor, interzis pe toate secţiile de Terapie Intensivă şi Chirurgie, Neonatologie, Pediatrie, Oncologie, Hematologie şi Boli Infecţioase, limitat pe celelalte secţii

Spitalul Slatina, măsuri pentru limitarea răspândirii gripei. Accesul aparţinătorilor, interzis pe toate secţiile de Terapie Intensivă şi Chirurgie, Neonatologie, Pediatrie, Oncologie, Hematologie şi Boli Infecţioase, limitat pe celelalte secţii

Odată cu instituirea stării de alertă epidemiologică, SJU Slatina vine cu măsuri pentru limitarea răspândirii girpei la nivelul celei mai mari unităţi cu paturi din judeţ. 


Foto Alertă epidemiologică de gripă. Se recomandă purtarea măştii de către toate categoriile de populaţie

Alertă epidemiologică de gripă. Se recomandă purtarea măştii de către toate categoriile de populaţie

Direcţia de Sănătate Publică Olt anunţă stare de alertă epidemiologică din cauza gripei. Dacă purtarea măştii era recomandată doar în unităţile sanitare, din data de 1 februarie această menţinune este extinsă pentru toate categoriile de persoane. Potrivit DSP Olt, în perioada 1 ianuarie-1 februarie, în judeţ, s-au confirmat 285 de persoane cu gripă, însă numărul lor poate fi mai mare, având în vedere faptul că nu toţi cei care acuză boli ale sezonului rece se testează.

 

Învăţământ