Sănătate

Foto Investigaţia PET-CT pentru bolnavii de cancer se poate efectua gratuit prin depunerea unui dosar la CAS Olt

Investigaţia PET-CT pentru bolnavii de cancer se poate efectua gratuit prin depunerea unui dosar la CAS Olt

PET/CT reprezintă una dintre investigațiile de top din medicina nucleară, care se aplică atât în diagnosticarea și stadializarea tumorilor maligne, cât și în monitorizarea tratamentelor oncologice. Pentru a beneficia de investigaţie gratuită, bolnavii de cancer trebuie să depună un dosar la Casa Judeţeană de Sănătate, iar comisia de experţi aprobă dosarul. Pacientii din judeţul Olt pot efectua această investigatie gratuit în următoarele centre din țară: București, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Iaşi, Brasov, Suceava, Galați și Sibiu.

Foto Peste 20.000 de doze de vaccin gripal au ajuns în depozitul DSP Olt. Medicii de familie pot începe vaccinarea

Peste 20.000 de doze de vaccin gripal au ajuns în depozitul DSP Olt. Medicii de familie pot începe vaccinarea

Direcţia de Sănătate Publică Olt a primit primele doze de vaccin gripal din sezonul 2022-20023. Astfel, într-o primă tranşă, au fost alocate categoriilor cu risc 20.600 de doze de vaccin. Începând de astăzi, 21 septembrie, medicii de familie se pot prezenta la DSP Olt pentru a ridica vaccinul Influvac Tetra.

 

Învăţământ

Foto FOTO. GPP „Ion Creangă” Slatina s-a alăturat, pentru al doilea an, proiectului „Săptămâna Europeană a Sportului”

FOTO. GPP „Ion Creangă” Slatina s-a alăturat, pentru al doilea an, proiectului „Săptămâna Europeană a Sportului”

Zilnic, în perioada 23-30 septembrie, preşcolarii de la GPP „Ion Creangă” Slatina desfăşoară o serie de activităţi distractive şi educative, în cadrul proiectului Săptămâna Europeană a Sportului. Exerciții fizice, trasee aplicative, ştafete, jocuri de mişcare, dar şi dans, sunt doar câteva dintre activităţile care se desfăşoară în această perioadă în curtea grădiniţei slătinene.