Detartrajul şi periajul profesional, pe lista serviciilor decontate. 30 de cabinete din Olt sunt în contract cu CAS

Pe lista serviciilor stomatologice decontate de Casa de Asiguri de Sănătate, de la 1 iulie, se află şi detartrajul şi periajul profesional. Asigurații beneficiază gratuit de detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional o singură dată pe an. În judeţul Olt, 30 de cabinete oferă servicii stomatologice decontate de către stat.

Începând cu data de 1 iulie, pe lista serviciilor medicale stomatologice decontate de casa de asigurări de sănătate s-a introdus și detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional.

Tot de la inceputul lunii iulie în cadrul cabinetelor de medicină dentară medicii pot efectua tomografii dentare ca o consecinţă a actului medical propriu, pentru asiguraţii pentru care este necesar a se efectua aceste investigaţii în vederea stabilirii diagnosticului, sau pe bază de bilet de trimitere de la un alt medic de medicină dentară, dacă au autorizaţiile necesare efectuării acestor servicii şi dotările necesare.

Asigurații beneficiază gratuit de detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional o singură dată pe an.

Copiii cu vârsta de până la 18 ani precum și beneficiari unor legi speciale beneficiază gratuit de serviciile medicale cuprinse în pachetul de bază. Pentru adulți  casa de asigurări de sănătate acoperă integral costurile pentru anumite servicii iar pentru altele decontează 60% din costuri.

Și persoanele neasigurate  beneficiază gratuit de un număr de 9 servicii medicale.  Pachetul minimal de servicii cuprinde: controlul oncologic stomatologic, reparatie și rebazare proteză (o singură dată pe an) și alte tratamente (inclusiv pentru paradontite)”, transmite CAS Olt.

În prezent, la nivelul județului Olt sunt 30 de cabinete medicale dentare în contract cu CAS Olt în cadrul cărora își desfășoară activitatea  39 de medici.