CSM Slatina a perfectat cinci transferuri. Golofca şi Ţîră, printre jucătorii nou-veniţi

CSM Slatina se va reuni pe data de 17 iunie, iar oficialii echipei au stabilit în linii mari lotul pentru noul sezon. În noua stagiune, pentru gruparea slătineană nu vor mai evolua fundaşii centrali Jhon Mondragon şi Alexandru Sălcianu, pe atacantul Valentin Alexandru, mijlocaşul Alexandru Ciocâlteu, mijlocaşul central Mircea Donca şi jucătorul de bandă stânga, Robert Riza. În schimb, vor îmbrăca tricoul grupării slătinene mijlocaşul central Cătălin Golofca, atacantul Cătălin Ţîră, portarul Paul Toroc, fundaşul central David Savu, fundaşul stânga Alexandru Sima şi mijlocaşul Emilian Pacionel.

Oficialii echipei CSM Slatina au anunţat primele transferuri pentru noul sezon, dar şi plecările din această vară. Astfel, gruparea slătineană s-a despărţit de fundaşii centrali Mondragon şi Sălcianu, jucătorul de bandă stânga Robert Riza, atacantul Valentin Alexandru, mijlocaşul de bandă Alexandru Ciocâlteu şi mijlocaşul central Mircea Donca.

 La capitolul veniri, au fost perfectate înţelegeri cu următorii fotbalişti:

 

-          Cătălin Golofca (33 ani), mijlocaş central. Acesta a evoluat sezonul precedent pentru Chindia Târgovişte, iar în decursul carierei a mai evoluat pentru Rapid CFR Suceava, FC Botoşani, FCSB, CFR Cluj sau Sepsi.

-          Cătălin Ţîră (29 ani), atacant. De-a lungul carierei a mai jucat pentru echipe precum FC Braşov, Viitorul Constanţa, rapid Bucureşti, Dinamo Bucureşti sau Concordia Chiajna.

-          David Savu (23 ani), fundaş central care în sezonul precedent a evoluat pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

-          Alexandru Sima (22 ani), fundaş stânga, sosit de la CS Tunari. Acesta a mai evoluat pentru CSA Steaua, CSM reşiţa sau AFC Turris Turnu Măgurele.

-          Paul Toroc (20 ani), portar ce vine de la CS Dumbrăviţa.

-          Emilian Pacionel (23 ani), jucător originar din Caracal, care în stagiunea precedentă a evoluat pentru Progresul Spartac.

Antrenorul echipei slătinene, Daniel Oprescu, spune că este posibil să mai fie efectuate transferuri, purtându-se negocieri cu un atacant şi un mijlocaş.

„Odată cu aducerea acestor băieţi, să încercăm să avem o clasare mai bună decât sezonul care tocmai s-a încheiat şi să oferim publicului slătinean, că până la urmă acest lucru este important, meciuri cât mai frumoase. Cu toţi cei care am reuşit să semnăm înţelegeri, pentru campionatul ce urmează, acestea sunt valabile de la 1 iulie, pentru că până pe 30 iunie, sunt sub contract cu echipele pentru care au evoluat.  Nu este închisă lista de transferuri, am mai avea nevoie de un mijlocaş central şi de un atacant, cu care suntem în discuţii, şi bineînţeles, orice jucător care poate apărea în orice moment, care se încadrează în fondul nostru salarial şi este peste ceea ce avem”, a declarat antrenorul echipei CSM Slatina, Daniel Oprescu, la evenimentul organizat de Clubul Sportiv Municipal Slatina, după ce Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un stadion ultramodern la Slatina.

 Legat de noul stadion, Daniel Oprescu a precizat că investiţia era aşteptată de către toată lumea, de la sportivi, până la toţi cei care iubesc acest sport.

Ne-am bucurat cu toţii. Se ştia de mult timp că administraţia lucrează la acest proiect de foarte multă vreme. Băieţii sunt cei mai fericiţi că în doi, trei ani, vor putea să joace pe noua arena, şi bineînţeles că şi sportivii celorlalte secţii vor beneficia de acest stadion, care va fi prevăzut şi cu pistă de atletism”, a mai spus Oprescu.

Cât priveşte demolarea stadionului, antrenorul grupării slătinene a fost cumva nostalgic, însă a fost tranşant cu privire la importanţa construirii noii arene.

 Mă încearcă destule emoţii, pentru că în ultima perioadă, de când am venit în Slatina, în 2009, atunci cânt am şi reuşit promovarea cu Alro Slatina, am luat parte la ceea ce se întâmplă în fotbalul slătinean, cu o pauză de patru, cinci ani, şi au fost câteva meciuri superbe. Este adevărat că sunt emoţii, dar emoţiile construirii unei noi arene sunt incomparabile cu faptul că aceasta se demolează”, a mai spus Oprescu.

 Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni, dintre care 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Compania Națională de Investiții va elabora documentația pentru licitația de proiectare și execuție, iar Primăria municipiului Slatina va demara procedurile pentru demolare. Astfel, CSM Slatina va fi nevoită să evolueze pe un alt stadion, cel mai probabil pe „Metalurgistul”.

 Se fac demersuri pentru a evolua, în tot acest timp, tot la Slatina, probabil pe Metalurgistul. S-a aşteptat aprobarea hotărârii de Guvern, şi începând de săptămâna aceasta, cel târziu săptămâna viitoare, autorităţile să demareze discuţii cu proprietarii bazei Metalurgistul. Timpul este foarte scurt, timpul ne presează, iar baza trebuie modificată şi adusă la standardele unei competiţii de Liga a II-a”, a mai spus Oprescu.