Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Naţională. O singură medie de 10, în judeţul Olt

Rezultatele Evaluării Naţionale, înainte de contestaţii, au fost publicate, joi, pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei.

În judeţul Olt, a fost înregistrată o singură medie de 10. Este vorba despre un absolvent de clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială "Leonida Marineanu" din Tia Mare.

Cea mai mică medie înregistrată a fost 1,45, la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Corabia.

În judeţul Olt, procentul elevilor care au luat note peste 5 este de 78,48%.

Rezultatele pot fi consultate AICI.

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

”Candidaţii care depun / transmit contestaţiile completează, semnează şi depun / transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, a precizat ministerul.

Rezultatele finale vor fi afişate joi, 30 iunie.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.