Aproape 100 de permise reţinute pe drumurile din Olt. Tânăr fără permis, cu alcoolemie de 1,47 mg/l, depistat pe o stradă din Corabia

Poliţiştii olteni au reţinut, în ultimele 48 de ore,  98 permise de conducere, dintre acestea 86 pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 6 pentru alte abateri la regimul rutier. Un tânăr, din Corabia, care nu deţinea permis de conducere, fost depistat în trafic cu o alcoolemie de 1,47mg/l.

În cadrul activităţilor desfăşurate, în ultimele 48 de ore, au fost aplicate 466 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 200.000 de lei.

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 98 permise de conducere, dintre acestea 86 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 6 pentru alte abateri la regimul rutier.

 „De asemenea, au fost reținute 21 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 6 infracțiuni la regimul rutier”, transmite IPJ Olt.

Tânăr, din Corabia, la volan fără permis de conducere şi mort de beat

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, pe data de 25 februarie, pe strada Sucidava, din orașul Corabia, un autoturism condus de un tânăr de 33 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.

De asemenea, întrucat conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, transmite IPJ Olt.

De asemenea, la data de 25 februarie, în jurul orei 17:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coteana au oprit pentru control, pe Drumul Județean 653, în comuna Vâlcele, un autoturism condus de un bărbat de 68 de ani, din comuna Izvoarele.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.