Amenzi în valoare de 12.000 de lei, aplicate în Olt pentru delicte silvice

Două societăţi din Piatra-Olt şi un bărbat, din Vădastra, s-au ales cu amenzi usturătoare pentru delicte silvice, în cadrul unei acţiuni de control privind respectarea normelor de depozitare şi comercializare a materialului lemnos.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au efectuat în perioada 7-9 martie activități de control pe linie de verificare a respectării normelor legale privind depozitarea și comercializarea materialului lemnos, aplicând 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.000 de lei.

Astfel, în cadrul activității, polițiștii au constatat faptul că la o societate comercială din orașul Piatra-Olt există diferențe între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului, fiind identificați 1,72 metri cubi de material lemnos fără documente legale de proveniență.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 1,72 metri cubi de material lemnos, fără documente legale de proveniență.

Tot în orașul Piatra-Olt, politiștii au identificat o altă societate comercială, care, deși era autorizată să dețină  spre comercializare material lemnos, nu deținea documente legale de proveniența pentru 8,9 metri cubi de material lemnos.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de  5.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea fizica a celor 8,9 metri cubi de material lemnos, fără documente legale de proveniență.

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au depistat un bărbat de 35 de ani, din comuna Vadastra, care deținea spre comercializare cantitatea de 12,65 metri cubi de material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de  5.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 12,65 metri cubi de material lemnos fără documente legale de proveniență.

Cantitatea de 8,9 metri cubi de material lemnos ce a fost confiscată, a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Slatina”, transmite IPJ Olt.