AJOFM Olt organizează cinci cursuri de formare profesională în aprilie

Persoanele care nu au un loc de muncă şi care doresc să se formeze profesional în anumite meserii cerute pe piaţa muncii pot începe, în luna aprilie, unul dintre cele cicni cursuri de formare profesională organizate de AJOFM Olt.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt îsi propune sa organizeze, în luna aprilie, 5 programe de formare profesională pentru 70 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Principalele meserii\ocupatii, in functie de numarul de participanti, pentru care se vor organiza programe de formare profesională gratuite pentru someri sunt:

- îngrijitor bătrâni la domiciliu – 14 persoane

- ajutor bucătar - 14 persoane

- frizer – 14 persoane

- competente digitale de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere – 14 persoane

- inspector in domeniul sănătatii şi securităţii în muncă – 14 persoane

Serviciile de formare profesională sunt gratuite pentru şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, iar persoanele care realizează venituri pot urma aceste programe de formare profesională suportând contravaloarea lor.

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa Compartimentului Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, str. Dinu Lipatti, nr.28, tel.0249/413099.