VIDEO&FOTO. O şoferiţă, depistată conducând cu peste 100 km pe oră, în Slatina, iar un alt şofer a fost prins băut

Timp de trei ore, poliţiştii olteni s-au aflat, astăzi, pe prinicipalele artere din Slatina, pentru depistarea celor care nu respecta regulile de circulație și pun în pericol participanții la traficul rutier. O şoferiţă a fost prinsă conducând, pe strada Drăgăneşti, cu 102 km/h, în timp ce un bărbat a fost depistat sub inflenţa alcoolului, pe strada Banului.

Polițiștii au depistat, astăzi, în cadrul raziei desfăşurate, pe strada Drăgănești, din municipiul Slatina, un autoturism ce circula cu viteza de 102 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificată o tânără, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt.

Tânăra a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile”, transmite IPJ Olt.

Tot în cadrul activităților, în jurul orei 09:30, polițiștii au depistat pe strada Banului din municipiul Slatina, județul Olt, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.450 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare a acestuia, fără drept de circulație”, se mai arată în comunicatul IPJ.

În cele câteva ore, polițiștii au aplicat 108 sancțiuni contavenționale, în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 4 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare și au ca scop informarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerii accidentelor de circulație.