Sprijin financiar de peste un milion de lei pentru crescătorii de porci şi păsări din Olt

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului excepţional acordat producătorilor agricoli, crescători de animale din sectoarele suin şi avicol. În judeţul Olt, beneficiază de subvenţii şase crescători de porci şi patru crescători de păsări, valoarea totală fiind de peste un milion de lei.

Veste bună pentru crescătorii de porci şi păsări din judeţul Olt. Au fost autorizate plăţile subvenţiilor din sectorul suin şi avicol. Astfel, la nivelul judeţului sunt şase ferme de porci care vor primi 1.272.220 de lei, dar şi patru ferme avicole, suma totală în acest caz fiind de 266.581 de lei.

Valoarea totală acordată pentru fiecare beneficiar din sectorul suin s-a calculat în funcție de capacitatea de producţie în condiții minime de bunăstare deţinută, echivalent UVM, până la concurenţa plafonului echivalent în lei a 150.000 euro.

Valoarea totală acordată pentru fiecare beneficiar din sectorul avicol s-a calculat în funcție de capacitatea de producţie în condiții minime de bunăstare deţinută, echivalent UVM, până la concurenţa plafonului echivalent în lei a 100.000 euro.