Simulările pentru examenele naţionale. Luni, proba la limba română pentru elevii de clasa a VIII-a

Săptămâna viitoare încep simulările pentru examenele naţionale. Primii care vor trece prin emoţiile unui examen sunt elevii de clasa a VIII-a, care luni vor susţine proba la limba şi literatura română, iar marţi şi miercuri pe cele la matematică şi limba maternă. 3.389 de elevi olteni vor susţine simularea pentru Evaluarea Naţională.

Simulările pentru Bacalaureat se vor da în perioada 27-30 martie. 3.375 de elevi din Olt sunt aşteptaţi să susţină aceste simulări al examenului de Bacalaureat.

Ministerul Educației a publicat joi, ghidul simulării examenelor naționale. Primele, pentru elevii de clasa a VIII-a încep luni, 20 martie, proba la limba și literatura română, proba scrisă.

Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele terminale de liceu) - din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2023 pentru absolvenții clasei a VIII-a

20 martie 2023: Limba şi literatura română - probă scrisă 

21 martie 2023: Matematică - probă scrisă 

22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă 

29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2023

27 martie 2023: Proba E) a) - probă scrisă - Limba şi literatura română

28 martie 2023: Proba E) c) - probă scrisă - proba obligatorie a profilului

29 martie 2023: Proba E) d) - probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării

30 martie 2023: Proba E) b) - probă scrisă - Limba şi literatura maternă

6 aprilie 2023: Comunicarea rezultatelor