Primul Pirelli P Zero Trofeo R pentru SUV-uri înregistrează un record cu Lamborghini Urus Performante

Pirelli P Zero Trofeo R a stabilit un nou reper, cucerind legendarul Pikes Peak International Hill Climb pe Lamborghini Urus Performante, într-un timp record pentru această categorie. Aceeași anvelopă a fost aleasă de Lamborghini ca echipament original pentru cea mai nouă versiune a super SUV-ului său.

Încă de la început, Urus a fost deja omologat cu șase variante de anvelope Pirelli: anvelope P Zero în 21, 22 și 23 inch, concepute pentru a asigura performanțe ridicate pe șosea; Huse P Zero Corsa de 22 inch pentru distracție pe pistă; precum și echipamente Scorpion Zero All Season de 21 inch și Scorpion Winter de 22 inch pentru a conduce în siguranță pe orice teren și la temperaturi scăzute. Acum acestora li se alătură P Zero Trofeo R de 22 de inch: cea mai orientată spre performanță anvelopă Pirelli dintre toate, destinată special pentru pistă, dar aprobată și pentru șosea.

Este prima dată când Pirelli adaptează o anvelopă P Zero Trofeo R pentru nevoile unui SUV: această anvelopă de ultimă generație pentru Lamborghini Urus Performante este capabilă să ofere performanțe ridicate într-o gamă mai largă de condiții și temperaturi decât P Zero standard Trofeo R. Dar noua anvelopă este, de asemenea, capabilă să cucerească unele dintre cele mai faimoase drumuri destinate motorsport-urilor, precum traseul epic Pikes Peak Hill Climb din Colorado. Fiind multiplu campion la urcarea dealurilor și avându-l pe pilotul de testare Pirelli, Simone Faggioli la volan, Performante a înregistrat un timp de 10m32.064s: depășind recordul precedent de 10m49.902s, stabilit în 2018.

Ca toate anvelopele Lamborghini, acest special P Zero Trofeo R a luat naștere din colaborarea strânsă dintre Pirelli și Lamborghini, care datează din 1963. Parteneriatul tehnologic care leagă cele două companii se bazează pe filozofia „Perfect Fit”: o strategie prin care Pirelli dezvoltă anvelope la comandă pentru fiecare mașină fabricată de producătorii Premium și Prestige cu care colaborează. Toate mașinile Lamborghini pot fi echipate cu anvelope Pirelli create pentru caracteristicile specifice fiecărui model, atât ca echipament original, cât și pe piața de schimb.

Pirelli și Lamborghini au, de asemenea, o istorie comună în competiție, care datează de mai bine de 30 de ani: de la debutul Scorpion pentru LM002 care a participat la Raliul Paris-Dakar în 1988, până la actualul GT World Challenge Europe: furnizat exclusiv de Pirelli cu Lamborghini printre echipele de frunte.