Primul deces din cauza gripei la copii. O fetiţă de 4 ani a ajuns la spital cu febră 41

Gripa face prima victimă printre copii în acest sezon. Este vorba de o fetiţă de  4 ani din Prahova care s-a stins la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Medicii au încercat să o salveze dar nu au reuşit.


Mama le-a transmis medicilor că fetiţa era cu febră mare de mai multe zile. A ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase cu convulsii febrile, avea 41 temperatura. Au constatat că starea copilei este mult prea gravă, astfel că au cerut de urgenţă transferul spre Spitalul Judeţean Ploieşti.

Când a ajuns, personalul de la camera de gardă a încercat minute în şir să o resusciteze, însă din păcate a fost prea târziu. Medicii spun că bronhiile fetiţei erau atât de încărcate încât a intrat în insuficienţă respiratorie, iar mama a ajuns prea târziu pentru a se mai putea face ceva, arată observatornews.ro.

Fetiţa nu avea alte afecţiuni care să-i agraveze boala, încă era în monitorizarea medicului de familie pentru un posibil diagnostic de autism.

În acest sezon au fost înregistrate 16 decese din cauza gripei, 10 doar în ultima săptămână. Au fost în registrate peste 41.00 de cazuri de gripă, iar în total aproape 73 de mii de de persoane au fost diagnosticate cu infecţie respiratorie numai în prima săptămâna a acestui an, la nivel naţional.