Primii pacienţi confirmaţi cu gripă tip A în judeţul Olt

Continuă valul de viroze respiratorii în judeţul Olt, iar DSP Olt raportează şi primele cazuri de gripă de tip A. este vorba despre patru pacienţi, cu vârsta între 3-26 de ani, care s-au prezentat la Spitalul Municipal din Caracal. Pacienţii au primit tratament la domiciliu, starea lor de sănătate fiind bună.

 

Potrivit DSP Olt, în săptămâna 12-18 decembrie, în judeţul Olt s-au inregistrat  1.097 cazuri  de infectii respiratorii acute cu 36 internari, 457 cazuri de pneumonii cu 84 internari si patru cazuri cu gripa tip A.

 Pacienţii confirmaţi cu gripă au vârsta între 3- 26 ani. Aceştia s-au prezentat în Compartimentul de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal Caracal cu simptomatologie compatibilă cu gripa; motiv pentru care li s-a recoltat cate un test  antigenic rapid; cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip A.

 Pacienţii sunt la domiciliu cu prescriptie medicala emisa de specialist.

 Vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură metodă de prevenţie. Din cele  31.027 doze de vaccin gripal primite în doua transe, în judeţul Olt, până în prezent s-au administrat 30.611 doze.