În domeniul public al municipiului Slatina va intra un teren în suprafaţă de 25 de hectare. Este vorba de Poligonul Milcov, situat la ieşirea din oraş către comuna cu acelaşi nume, care aparţine IJJ Olt şi pe care jandarmii nu au putut să-l omologheze în conformitate cu normele în vigoare. Cu toate acestea, primăria trebuie să ducă la îndeplinire şi câteva condiţii pentru a avea loc acest transfer. Astfel, Consiliul Local Slatina va transfera din domeniul public patru locuinţe de serviciu pentru cadrele IJJ Olt.
De asemenea, primăria va asfalta, din fonduri proprii, o parte din aleile de acces auto şi locurile de parcare de la sediul IJJ Olt.
„Preluarea în domeniul public al municipiului Slatina a poligonului de la Milcov, care aparţine încă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt şi statului, se va face în anumite condiţii. Transferăm 25 de hectare de teren în patrimoniul Slatinei, iar în schimb noi vom oferi patru locuinţe personalului Inspectoratului de Jandarmi şi, de asemenea, vom efectua lucrări de reparaţii în incinta unităţii, respectiv alei şi parcare”, a declarat Mihaela Stana, viceprimarul Slatinei.
Primăria Slatina va întreprinde demersurile necesare pentru promovarea proiectului de Hotărâre de Guvern, în vederea realizării transferului. Municipalitatea aşteaptă oferte din partea investitorilor pentru cele 25 de hectare de la ieşirea spre comuna Milcov, însă nicio discuţie nu poate fi întreprinsă până ce nu va fi promovat documentul care să aprobe transferul.
„Nu am stabilit încă o perioadă de timp în care trebuie să ducem la îndeplinire aceste investiţii, urmează să se realizeze transferul, să promovăm Hotărârea de Guvern, după aceea vom discuta”, a mai spus Mihaela Stana.
Oferta a venit din partea jandarmilor
Solicitarea privind iniţierea procedurii de transfer din domeniul public al statului şi administrarea Inspectoratului de Jandarmi Olt a venit chiar din partea conducerii unităţii de la Slatina.
„Nu mai depinde de nimic acest schimb pentru că oferta a fost deja făcută. Iniţiativa a aparţinut Inspectoratului de Jandarmi care nu a putut omologa, potrivit legii, acel poligon. Deci le este inutil, la acest moment, mai ales că implică şi nişte cheltuieli cu paza şi cu funcţionarea poligonului şi clădirilor contruite aici. Prin urmare, totul depinde de promovarea Hotărârii de Guvern şi aprobarea Executivului”, a mai precizat Mihaela Stana.
Reprezentanţii Jandarmeriei încearcă să-l omologheze încă din 2008, când au preluat acest poligon.
„Poligonul a fost preluat de unitatea noastră, în anul 2008, în baza unei Hotărâri de Guvern, iar, în urma demersurilor făcute de noi, ţinând cont de condiţiile actuale legale şi regulamentare, nu a putut fi omologat”, a declarat maiorul Emanuel Botan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt.
În lipsa unui poligon de tragere omologat, în apropierea reşedinţei de judeţ, jandarmii folosesc poligonul MApN, de la Redea, situat la 60 de kilometri de unitate.