Plaja Olt se deschide din acest weekend. Slătinenii, aşteptaţi în zona de agrement, de vineri dimineaţă

Plaja şi piscinele din interiorul Clubului Nautic Slatina se deschid publicului, începând cu acest weekend, după ce reprezentanţii DSP Olt au emis autorizaţia sanitară de funcţionare a locului de agrement.

Autorizaţia sanitară de funcţionare a plajei de pe Olt, din incinta Clubului Nautic Slatina, singurul lucru de care depindea deschiderea pentru public a zonei de agrement, a fost emisă, joi, de Direcţia de Sănătate Publică Olt. Astfel, începând de vineri dimineaţă, Plaja Olt este deschisă tuturor amatorilor de soare şi baie în piscină.

 

„Buletinul de analiză la apă a ieşit OK iar de vineri, începând cu ora 9.30, slătinenii pot să vină la Plaja Olt. Este singura piscină autorizată sanitar din judeţ. Plaja este dotată cu 200 de şezlonguri şi 100 de umbrele. Tariful de intrare la plajă este 10 lei pentru adulţi şi cinci lei pentru copii. Şezlongul se plăteşte separat - cinci lei”, a precizat, pentru Gazeta Nouă, Cristian Lache, directorul Clubului Nautic şi de Agrement „Plaja Olt” din Slatina.


Clubul Nautic şi de Agrement „Plaja Olt” Slatina este o investiţie realizată cu fonduri europene şi locale, valoarea totală a investiţiei fiind de 34 milioane lei. Proiectul a fost derulat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”. Practic, prin acest proiect, municipalitatea slătineană a creat o infrastructură de agrement turistică la standarde europene.


Proiectul a presupus amenajarea unor facilităţi rare în zonă, precum: debarcader pentru hidrobiciclete şi bărci cu vele (cu nouă culoare de câte 1.000 metri), terenuri de sport pentru minigolf, beach-volei, tribune, spaţii corespunzător amenajate pentru fitness şi SPA, 150 locuri de parcare, la care se adaugă: teren de minifotbal multifuncţional (fotbal, baschet, volei, handbal), tribune, teren de tenis, pistă biciclete şi role, vestiare, grupuri sanitare. Clubul Nautic se întinde pe aproape şapte hectare de teren pe malul Oltului, la care se adaugă alte circa15 hectare luciu de apă. Potrivit DSP, cele două piscine din incinta Clubului Nautic, una pentru adulţi şi alta pentru copii, sunt singurele autorizate din judeţ.

 

„La nivelul judeţului Olt există 16 piscine (zona Slatina - opt, zona Caracal - şapte, zona Corabia - una), din care doar Plaja Olt a solicitat autorizarea din punct de vedere sanitar pentru sezonul estival 2016. Pentru restul piscinelor, până în prezent, reprezentanţii obiectivelor nu au înaintat documentaţia privind viza pentru anul curent. Programul de monitorizare a calităţii apei de îmbăiere a început din 15 mai 2016, înaintea debutului sezonului de îmbăiere cu aproximativ două săptămâni”, se arată într-un comunicat de presă remis de DSP Olt.