Parcul Balta Gării, din Balş, se pregăteşte de oaspeţi

Zilele trecute au fost reluate lucrările de amenajare a spaţiilor verzi şi a parcului de la Balta Gării. Grupurile de muncitori ai societăţii Data Incorporated au eliberat zona de la capătul străzii Ion Creangă, de unde au scos mai multe tone de gunoi care au fost aruncate de locuitorii din zonă şi de agenţii economici, urmând să fie aduse mai multe obiecte de mobilier stradal şi alte elemente prinse în proiect.

Lucrările de la capătul străzii Ion Creangă sunt prinse în proiectul „Înfiinţare Parc Balta Gării şi înfiinţare Spaţii Verzi în Oraşul Balş” şi se ridică la suma de aproape 16 miliarde lei vechi. Este unul dintre cele mai importante proiecte din Balş din ultimii ani, care se află în curs de realizare şi va avea menirea de a schimba total zona cuprinsă între Gara din Balş şi malul râului Olteţ, din centrul localităţii. Cele două zone vor fi unite printr-o alee de promenadă, pe marginea căreia se vor afla bănci, stâlpi solari de iluminat şi alte elemente decorative.

Pavelele de la Monument, cea mai mare nemulţumire

Pentru a obţine aprobarea proiectului, autorităţile din Balş au fost nevoite să găsească o soluţie de creare, odată cu parcul, a unor spaţii verzi. Singura posibilitate de a obţine finanţare pentru pavelarea mai multor zone a fost folosirea unui model de pavele cu găuri la mijloc, în care va fi plantat gazon. Acestea sunt incomode pentru cei care trec prin zonă, mai ales pentru femei.

 

„Nu am avut de ales în acest caz, ori alegeam această soluţie pentru a crea şi spaţii verzi, ori nu mai primeam proiectul. Urmează ca în perioada următoare să fie acoperite cu un pământ special în care va fi plantat gazon”, declară Mădălin Teodosescu, edilul din Balş.


Din gropi de gunoi, spaţii de agrement


După ce se va încheia procesul de ridicare a gunoaielor din zonă, firma care se ocupă de proiect va transforma spaţiul într-un loc special amenajat pentru grătare.

 

„Aceasta este cea de-a doua etapă de amenajare a spaţiului din centrul oraşului şi vizează înfiinţarea unui spaţiu special pentru grătare.
Până acum, oamenii erau obişnuiţi să meargă în Zăvoi pentru a face grătare, lucru care era ilegal, aşa că acest loc vine ca o alternativă pentru aceştia. De asemenea, aici au mai fost tăiaţi nişte copaci uscaţi pentru a reduce riscul prăbuşirii acestora, urmând să fie realizate şi nişte alei. După ce se va pune la punct această zonă se va trece la o altă etapă a proiectului”,
declară Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Balş.