Oltul, printre primele judeţe unde vor ajunge vouchere oferite persoanelor nevoiaşe

Românii cu venituri modeste ar putea beneficia de vouchere oferite de Guvern pe o perioadă de cinci ani. Anunțul a fost făcut de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Acesta a spus că Guvernul negociază cu reprezentanții Comisiei Europene pentru ca voucherele să fie acordate până în anul 2027.

Cardurile pentru vouchere valorice vor ajunge treptat la populația eligibilă pentru a primi ajutoarele oferite de Guvern, iar primul lot a început să fie distribuit în cinci județe din țară, scrie România Tv.

Primul lot de 35.000 de carduri electronice va ajunge la beneficiarii din județele Ilfov, Brăila, Buzău, Olt și Galați.

Voucherele sociale au o valoare de 250 de lei fiecare și sunt acordate românilor cu venituri modeste, în cadrul programului guvernamental „Sprijin pentru România”.

Cardurile urmează să fie distribuite în patru etape, din două în două luni, până la finalul acestui an. Următorul lot va avea 300.000 de carduri, iar acestea urmează să fie distribuite de angajații poștei săptămâna viitoare. Aproximativ 55.000 dintre ele vor ajunge la beneficiarii din București.

Emitenților de carduri le-au fost alocate județele astfel:

Sodexo: Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Arad, Călărași, Hunedoara, Timiș
   

UP Romania: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, București, Ilfov, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea
   

Edenred: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman