Noul Audi Q7, 2015: imagini şi informaţii oficiale

Noul Audi Q7, generaţia a doua, a fost dezvăluit în primele imagini oficiale. Din ele putem remarca faptul că noul Q7 adoptă o caroserie care aminteşte mai degrabă de breakurile familiale decât de SUV-uri. Există raţiuni interesante pentru asta...

Primele imagini oficiale cu noul Audi Q7, generaţia 2015, au fost date publicităţii de constructorul german. Din ele, putem remarca faptul că a doua generaţie de Q7 este, cel puţin din punctul de vedere al designului, o evoluţie a vechiului Q7 înspre o maşină cu aspect familial, cu accent pus pe factorul util.

 

Dimensiunile au rămas impresionante: 5.05 metri lungime, 1.97 metri lăţime şi 1.74 metri înălţime - o maşină puţin mai scurtă (-37 mm) şi mai îngustă (-15 mm) decât predecesorul său, dar în continuare una dintre cele mai mari din Europa. Ampatamentul are acum 2.99 metri, cu 3 mm mai puţin, însă spaţiul interior a crescut datorită în special noilor materiale folosite pentru caroserie şi scaune. Avem un spaţiu suplimentar de 21 de mm între primul şi al doilea rând de scaune, precum şi un spaţiu pentru cap crescut cu 41 de milimetri în faţă şi 23 de milimetri pentru al doilea şi al treilea rând de scaune. 
 
Noul Audi Q7, motorizări
 
Noul Audi Q7 stă pe o platformă nouă, numită MLB Evo, care îi permite să fie cu circa 325 de kg mai uşor decât precedenta generaţie la motorizări şi echipări similare (1995 kg pentru diesel, 1970 kg pentru benzinar), în special datorită folosirii extensive a aluminiului. De asemenea, per total, motorizările sunt cu 26% mai economice (28% la TFSI şi 23% la TDI). A fost îmbunătăţit şi coeficientul aerodinamic cd, care are acum o valoare de doar 0.32, fără îndoială datorită formei mai fluide a maşinii. Ca motorizări avem pentru început două propulsoare V6: 3.0 TDI de 272 CP şi 3.0 TFSI de 333 CP (prind suta în 6.3, respectiv 6.1 secunde), ambele Euro 6. Motorul turbodiesel produce un cuplu maxim de 600 Nm şi prinde o viteză maximă de 234 km/h, la un consum mediu de doar 5.7 litri/100 km şi emisii de CO2 de doar 149 g/km.
 
Benzinarul dezvoltă un cuplu maxim de 440 Nm şi atinge o viteză maximă de 250 km/h, la un consum mediu de 7.7 litri/100 km şi emisii de 179 g/km. Va mai urma o a doua variantă de 3.0 litri TDI care dezvoltă 218 CP şi 500 Nm, cu emisii şi consum mai mici, dar şi o versiune e-tron quattro, care va fi primul hibrid plug-in ce va combina un motor diesel în şase cilindri cu un motor electric şi tracţiune integrală. Audi Q7 e-tron consumă doar 1.7 litri de motorină la 100 de km şi emite doar 50 de grame de CO2 pe kilometru. Autonomia sa electrică este de 56 de kilometri, iar autonomia totală a maşinii trece bine de 1.000 de km cu un singur plin de carburant. 
 
Noul Audi Q7, interior
 
Schimbările majore au avut loc la interior, acolo unde noul Q7 este adus la zi în tot ceea ce priveşte designul şi tehnologia - ecranul digital central este poziţionat acum acolo unde trebuie, şi anume peste bord, iar nu pe consola centrală, pentru a-i permite şoferului să nu-şi ia ochii de la drum când caută informaţiile de navigaţie, iar indicatoarele de bord sunt de fapt afişate pe un ecran digital aflat în spatele volanului (Audi virtual cockpit, cu ecran de 12.3 inci diagonală). În opţiune, şoferul poate comanda un head-up display, cu afişare pe parbriz. Clienţii pot opta între şapte culori pentru interior, iar bordul este bi-tonal, partea de jos fiind personalizabilă. Evident, avem o gamă largă de tapiţerii din material textil, Alcantara sau piele, precum şi de inserţii de aluminiu sau lemn pe bord şi pe consola centrală, pentru orice gusturi. 
 
Spaţiul interior este mai generos, după cum am scris mai sus, iar rândul al doilea de scaune poate culisa longitudinal 110 mm, cu 10 mm mai mult decât la precedenta generaţie. Toate scaunele se rabatează pentru a realiza o platformă complet plană de încărcare pentru obiecte de mari dimensiuni - dacă portbagajul are 295 de litri cu toate cele şapte scaune ocupate, el se măreşte la 770 litri cu al treilea rând de scaune rabatat, iar în cazul versiunii de cinci scaune, la 890 de litri în standard şi la 2.075 de litri cu al doilea rând de scaune rabatat. Printre inovaţii, amintim şi scaunele cu 18 reglaje separate şi 5 programe de masaj, fiecare cu 5 niveluri de intensitate, aerul condiţionat în patru zone (două zone în standard) şi filtrare de particule, dar şi noua consolă MMI cu touchpad extins şi funcţii multimedia avansate, cu acţionare şi prin voice control. 
Sursa: www.promotor.ro