Aloe vera poate fi consumată în multe moduri, reprezentând un bun remediu pentru sănătate atât ca uz intern, cât şi extern. Cele mai delicate remedii de întinerire au la bază aloe vera. Mierea este un aliment aproape complet din punct de vedere nutriţional, fiind bogată în vitamine, minerale, dar şi substanţe active şi enzime unice, specifice acestui aliment. Mierea este recomandată în prevenţia şi tratarea a numeroase boli, în tratamente de înfrumuseţare, dar şi în creşterea imunităţii.
Cum se obţine maceratul de miere cu aloe vera?
Aveţi nevoie de frunze proaspăt culese de la o plantă neudată de cinci zile (este recomandată specia aloe vera sinensis). Este indicat să alegeţi frunzele din exteriorul plantei, acestea fiind mai bogate în antioxidanţi. Aceste frunze (numărul variază în funcţie de cantitatea de macerat pe care doriţi să o obţineţi) se spală şi se pisează foarte bine, urmând a se folosi atât sucul, cât şi planta în sine.
Aveţi nevoie de miere de albine. Adăugaţi aloe vera pisată, astfel încât procentul să fie: 40% aloe vera, 60% miere. La 250 mililitri de miere cu aloe vera adăugaţi zeamă de la o lămâie, o linguriţă rasă de propolis, iar dacă sunt preferinţe, puteţi adauga şi pulbere de la o altă plantă activă - dacă doriţi să obţineţi un efect în plus. Acoperiţi recipientul cu compoziţia obţinută, după ce aţi amestecat ingredientele foarte bine, şi lăsaţi la macerat două săptămâni, la temperaura camerei şi loc întunecos, ferit de lumina zilei. După cele două săptămâni, puteţi începe să consumaţi acest tratament miraculos.
Este indicat să luaţi o linguriţă de macerat cu jumătate de oră înainte de fiecare masă. Puteţi urma această terapie timp de un an de zile sau chiar mai mult, însă va trebui să scădeţi din dieta zilnică o parte din alimentele dulci, pentru că aţi adăugat mierea.
Acest macerat este un bun remediu în: creşterea imunităţii; prevenţia afecţiunilor respiratorii; în menţinerea tinereţii şi frumuseţii; accelerarea din interior a creşterii părului; stimularea detoxifierii colonice şi combaterea constipaţiei; tratarea ficatului obosit, ficatului gras, dar şi în hepatite; scăderea colesterolului şi menţinerea tonusului cardiovascular; în perioadele de suprasolicitare fizică şi inetelectuală, în perioada examenelor, în curele de slăbire.
sursa: kudika.ro