Actualitate

2019-07-23, 12:08:51

VIDEO. Anchetă a Gărzii de Mediu după apariţia unor imagini cu o substanţă necunoscută deversată în Olt, în zona barajului Moşteni

O anchetă a fost demarată de Garda de Mediu Olt după ce o filmare în care se poate observa cum o substanţă necunoscută este deversată în râul Olt, în zona barajului de la Moşteni, a fost trimisă de un cititor al Gazeta Nouă.

Sursa citată spune că evenimentul s-a petrecut duminică dimineaţa, în zona în care urmează să treacă conducta de gaze BRUA. Bărbatul a încercat să-i chestioneze pe muncitori, care i-au răspuns că substanţa este biodegradabilă.

„Filmarea este de duminică dimineaţa, în zona unde se trece cu conducta de gaz. Am vorbit cu cineva de la ei, la o oră după ce am văzut, şi mi-a spus că este ceva biodegradabil, dar mi-e greu să cred. Se vede foarte clar cum rămâne dâră”, a declarat cititorul.

Inspectorul şef al Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa, a declarat că o echipă a comisariatului judeţean a demarat o anchetă, făcând şi o vizită în teren.

„Am trimis o echipă în teren şi s-a constatat faptul că ar fi o apă amestecată cu noroi, din ceea ce se exploatează în zonă. Trebuie să stabilim a cui este conducta aceea, care nu este montată recent. Vom lua legătura cu firma de la Ploieşti care face lucrările respective acolo, să trimită un reprezentat care să ne prezinte şi documente”, a afirmat Neacşa.

Garda de Mediu a semnalat problema şi Apelor Române, reprezentanţii instituţiei urmând să preleve probe din apă.

„Au venit şi cei de la ape care urmează să ia probe. Apa era curată, pentru că nu se mai deversa. Vor lua probe chiar de acolo de unde se vede pe filmarea respectivă că se scurge. Părea că e ciment, dar ne-au spus că e apă cu noroi, provenit din exploatare”, a mai spus Gheorghe Neacşa.


Comentarii

Redacţia

2019-07-23 12:08:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...