Un restaurant din Scorniceşti, închis de DSVSA Olt. Peste o sută de kilograme de carne, reţinute de la comercializare de la restaurante din judeţ

DSVSA Olt a efectuat, în ultimele două săptămâni, peste o sută de controale în abatoare, unităţi cu produse de carne, patiserii, unităţi de depozitare a produselor de origine animală şi nonanimală şi restaurante. Au fost constatate o serie de nereguli, iar un restaurant din Scorniceşti a fost închis din cauza deficienţelor descoperite.

Pentru că este sezonul nunţilor, DSVSA Olt a intensificat controalele, în această perioadă, în restaurantele din judeţ, pentru ca nuntaşii să nu ajungă de la petrecere direct la spital cu toxiinfecţii alimentare.

Astfel, inspectorii DSVSA Olt au constatat nereguli grave la controlele derulate. În afara celor două amenzi în valoare de 7.000 lei şi aplicarea a doua avertismente, inspectorii DSVSA Olt au emis o ordonanţă de suspendare a activităţii pentru un restaurant din zona Scorniceşti.

Măsurile au fost dispuse din cauza igienei, etichetării şi depozitării necorespunzătoare, dar şi pentru că produsele aveau ambalajele deteriorate.

Tot de la restarante din judeţ au fost reţinute oficial aproape 102 kilograme de carne şi produse din carne.

Purtărorul de cuvânt al DSVSA Olt a precizat că au mai fost reţinute şi zece kilograme de brânză telemea de la un restaurant din Caracal, dar şi ouă fără documente de provenienţă.