Comentariul Gazetei

2019-09-11, 16:27:03

Un apartament din Slatina, mai scump ca unul dintr-un cartier rezidenţial din Capitală

Un prieten apropiat caută de ceva timp să achiziţioneze un apartament în cartierul Steaua din Slatina. Are banii cash şi nu vrea să se mai împrumute pe la bănci. Când ne-am întâlnit, mi-a mărturisit că de suma pe care o are îşi poate cumpăra un apartament într-un cartier rezidenţial din Capitală, dar nu se poate lipi de unul din zona Steaua, din Slatina. Nu mi-a venit să cred şi am început să caut pe internet.

Aşa am aflat că preţul unui apartament de 65 de metri pătraţi într-un cartier rezidenţial din Militari este de puţin peste 42.000 euro. Unul cu două camere, în apropierea Pieţei Steaua, cu o suprafaţă de 52 de metri pătraţi, este scos la vânzare cu 50.000 de euro. Deci diferenţa este destul de mare!

Am stat şi m-am tot gândit cum un apartament din Slatina este mai scump ca unul din Capitală. Este clar că puterea de cumpărare a slătinenilor este ridicată şi are strictă legătură cu platformă industrială din oraş. Un loc de muncă stabil îi poate încuraja pe mulţi să acceseze un credit, este viabil, iar banca acordă banii fără să stea prea mult pe gânduri.

O altă problemă este că în Slatina se construieşte puţin, imobilele ridicate în ultimii ani în reşedinţa judeţului pot fi numărate pe degetele de la o mână. Astfel, totul are legătură cu cererea şi oferta de pe piaţă.

Comentarii

Redacţia

2019-09-11 16:27:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...