Naţional

2020-01-24, 20:03:41

Temperaturi de primăvară ziua cu maxime de 15 grade, ger noaptea. Cum va fi vremea în weekend

Meteorologii anunţă temperaturi anormal de ridicate, precipitaţii puţine, dar şi polei în următoarele zile. Noaptea vor fi temperaturi sub pragul de îngheţ în toată ţara.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Mai ales în regiunile sudice și în zona deluroasă, valorile termice, în special cele diurne, vor fi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat în jumătatea de vest a țării, unde cu totul izolat va ploua, iar în zona montană precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală se vor atinge viteze de până la 70...75 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 3 și 13 grade, iar cele minime între -9 și 3 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest și pe litoral și cele mai scăzute în estul Transilvaniei. Izolat, în zonele joase, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a teritoriului. În nord-vest, iar spre seară și noaptea în jumătatea de vest, vor fi înnorări și trecător precipitații sub formă de ploaie, iar la munte mixte. Pe suprafețe mici se va depune polei. În rest cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopții, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor situa între 5 și 14 grade, iar cele minime, în general, între -6 și 4 grade. Izolat va fi ceață.

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât cele specifice perioadei, deși cele diurne vor marca o scădere în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala precipitații, la început în jumătatea de vest, apoi și în rest. Acestea vor fi ziua - mixte la munte și predominant sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief, iar noaptea - treptat la munte vor predomina ninsorile, în Maramureș și în Transilvania precipitațiile vor fi mixte, iar în rest mai ales ploi. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi în a doua parte a intervalului, la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse și pe suprafețe mai mici în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, iar cele minime între -2 și 5 grade. Cu totul izolat se va semnala ceață.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va încălzi față de intervalul anterior în cea mai mare parte a teritoriului. Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice, nordice și centrale, unde mai ales seara și noaptea temporar se vor semnala precipitații îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare la munte, mixte în Maramureș și în Transilvania și predominant sub formă de ploaie în rest. Pe suprafețe mici vor fi depuneri de polei. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare și ploile pe arii relativ restrânse, cu precădere în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla în general moderat, temporar cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 13 grade, iar cele minime se vor situa în general între -5 și 5 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Sursa: romaniatv.net


Comentarii

Redacţia

2020-01-24 20:03:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...