Comentariul Gazetei

2019-09-17, 13:49:50

Suntem atraşi cu reduceri colosale la fructe sau legume al căror loc ar trebui să fie în tomberon

Pentru că nimic nu se iroseşte, totul trebuie speculat la maximum, mai nou, printre practicile supermarketurilor se regăseşte vânzarea de fructe sau legume stricate, la preţuri care îţi sar imediat în ochi. De ce? Păi decât să se arunce zeci de kilograme de fructe, mai bine se vând cu o reducere de 60-70%. Dar sănătatea? Sănătatea acelor oameni contează?

Un cunoscut hipermarket din oraş comercializa zilele trecute fructe de import stricate. Caise mucegăite, zrobite, al căror miros aducea a poşircă, erau vândute la preţ redus, deşi locul lor era cu siguranţă la gunoi. Astfel de produse nu ar fi trebuit să se regăsească pe rafturi. Nu este de ajuns că ne sunt furnizate legume şi fructe al căror nivel de pesticide este mult ridicat, mai nou, ar trebui să consumăm produsele alterate.

Astfel de practici nu trebuie tolerate în sectorul alimentar, mai ales când vine vorba de sănătate, de riscul la care sunt supuse categoriile vulnerabile, copiii şi vârstnicii, prin consumul unor astfel de produse.

Mai acum câţiva ani, o prietenă mi-a atras atenţia să nu cumpăr dintr-un anumit magazin mezeluri sau carne, pentru că dimineaţa angajatele spală marfa cu apă şi oţet. Am ţinut cont de sfatul ei, dar parcă totuşi nu-mi venea să cred că este posibil aşa ceva. Ei bine, atât timp cât un cunoscut lanţ de hipermarket a ajuns să pună pe rafturi fructe şi legume stricate, nu m-ar mira ca salamurile să fie şterse în fiecare dimineaţă, în magazinul alimentar de la colţul blocului.

Comentarii

Redacţia

2019-09-17 13:49:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...