Agricultură

2020-01-16, 11:59:50

Specialiştii olteni evaluează dosarele fermierilor din Alba, Dolj şi Vâlcea. 43 de olteni aşteaptă rapoartele de selecţie pentru submăsura 6.3

Specialiştii de la OJFIR Olt au încheiat evaluarea celor 43 de proiecte depuse de fermierii olteni pe submăsura 6.3. În această perioadă, specialiştii olteni analizează dosarele despuse pe această submăsură de către alţi fermieri din ţară.

Potrivit datelor transmise de către reprezentanţii OJFIR Olt, în această perioadă specialiştii olteni evaluează proiectele depuse pe submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” de către fermieri din Alba, Dolj şi Vâlcea, unde numărul cererilor a fost mult mai mare. Pentru ca ele să fie evaluate într-un timp mai scurt, dosarele au fost repartizate la alte structuri din ţară, printre care şi judeţul Olt.

În acest an, în perioada iulie-august, doar 43 de fermieri olteni au solicitat cei 15.000 de euro disponibili în cadrul submăsurii 6.3, numărul fiind destul de mic comparativ cu anii anteriori.

Rapoartele de selecţie vor fi publicate după ce sunt finalizate toate dosarele depuse la nivel naţional.

Prin intermediul submăsurii 6.3, fermieri sunt sprijiniţi pentru realizarea unor investiţii în vederea creșterii competitivității exploatațiilor agricole prin dotarea cu utilaje și echipamente performante.

Dimensiunea unei ferme mici este cuprinsă între 4.000 - 11.999 SO (valoarea producției standard). Sprijinul nerambursabil este de 15.000 de euro, care se acordă în două tranşe: 75 la sută din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare, restul de 25 la sută fiind acordat în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare.

Comentarii

Redacţia

2020-01-16 11:59:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...