Comunitate

2020-05-15, 17:46:17

Se emit din nou paşapoarte. Rămân închise ghişeele din Caracal şi Corabia

De săptămâna viitoare, Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Olt reia activitatea cu publicul, programul zilnic fiind între orele 8.00 şi 20.00. În continuare, cei care doresc să obţină documentul de călătorie, paşaportul, trebuie să se programeze online.

Pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice sau paşapoartelor simple temporare, cererile se depun în baza programărilor on-line efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro.

„Activitatea de lucru cu publicul se va desfăşura în intervalul orar 8.00 - 20.00. Se menţine suspendată activitatea la punctele de lucru ale SPCP Olt din Caracal şi Corabia. Accesul solicitanţilor şi, după caz, al reprezentanţilor legali în locaţia SPCP Olt în vederea depunerii cererii de eliberare a paşaportului este permis în baza programării on-line şi a documentului de identitate prezentat în original, cu respectarea măsurilor de prevenire şi control a infecţiilor aplicabile pe durata stării de alertă”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

În ceea ce priveşte ridicarea paşapoartelor, accesul în locaţia SPCP Olt se face pe baza tichetului eliberat cu ocazia depunerii cererii şi a documentului de identitate, în original, cu respectarea măsurilor de prevenire şi control a infecţiilor aplicabile pe durata stării de alertă.

„Vă reamintim şi vă recomandăm posibilitatea optării pentru ridicarea paşaportului simplu electronic folosind serviciul de curierat (cheltuieli de expediţie 8 lei + TVA)”, se mai arată în comunicat.

Celelalte servicii prestate de către Serviciul Paşapoarte Olt pentru care nu se fac programări on-line (adeverinţă istoric paşapoarte, recuperare paşapoarte retrase, adeverinţă privind limitarea exercitării dreptului la libera circulaţie a cetăţenilor români în străinătate, furnizare date din R.N.E.P. etc.) vor fi solicitate în cadrul programului de lucru cu publicul, la sediul S.P.C.P. Olt ori prin corespondenţă poştală. În situaţia în care, la formularea solicitării, nu este necesară anexarea unor documente în original, depunerea cererii se poate face şi prin corespondenţă electronică, la adresele de e-mail pasapoarte-olt@mai.gov.ro, pasapoarte.ipot@ mai.gov.ro.

Accesul în vederea depunerii/ridicării documentelor se va face numai în baza documentului de identitate, în original.


Comentarii

Redacţia

2020-05-15 17:46:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...