Social

2020-09-28, 13:33:45

Se caută asistenţi maternali cu sprijinul primăriilor Potcoava, Ipoteşti, Milcov. DGASPC Olt are 10 posturi vacante

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt caută să încadreze, în cadrul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, 20 de asistenţi maternali. Până în acest moment, doar 10 persoane din judeţul Olt au dorit să devină părinţi pentru copiii aflaţi în acest moment în grija statului. DGASPC Olt a solicitat, în luna septembrie, sprijinul primăriilor Potcoava, Ipoteşti şi Milcov în speranţa ocupării posturilor vacante.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de partener, în cadrul Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție în calitate de beneficiar, desfășoară  încă de anul trecut o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Începând cu 1 ianuarie 2020 și până în prezent au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 57 de cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști și, dintre acestea, 50 au fost evaluate, iar 7 sunt în curs de evaluare. 

Din cele 50 de persoane ale căror cereri au fost evaluate, 10 au fost angajate, 3 urmează  să fie atestate, iar 37 de cereri au fost respinse. 

Începând din luna mai 2020, DGASPC Olt a reluat evaluările la domiciliu a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, precum și cursurile de formare inițială în profesia de asistent maternal profesionist”, transmite DGASPC Olt.  

În cursul lunii septembrie, DGASPC Olt a informat trei primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. Este vorba despre primăriile Potcoava, Ipoteşti şi Milcov.

Întrucât în anul 2020, obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi, iar în perioada ianuarie – septembrie 2020 au fost angajați 10 dintre aceștia,  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249412692, telefon nr.  0372-713562, 563, 564, 565, 0349-408182–  (interior 51),  e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro. 

  


Comentarii

Redacţia

2020-09-28 13:33:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...