Agricultură

2019-10-25, 10:49:04

Peste 25.000 de fermieri olteni au intrat la plata în avans. Agricultorii selectaţi la controlul clasic şi prin teledetecţie mai au de aşteptat

25.400 fermieri din judeţ au intrat la plata în avans, urmând ca aceştia să primească subvenţiile în conturi. Veştile nu sunt la fel de bune pentru agricultorii care au intrat în eşantioanele de control.

Reprezentanţii APIA Olt au precizat că au fost primite şi rezultatele la controlul prin teledetecţie, până la mijlocul lunii următoare urmând a fi făcute clarificările cu fermierii.

„25.400 de fermieri olteni au intrat la plata în avans, sunt în curs de autorizare. Nu au intrat la plata în avans fermierii selectaţi la controlul clasic şi prin teledetecţie, dar şi cei care au avut alte probleme administrative la dosare. Au fost primite şi rezultatele la controlul prin teledetecţie. Până la data de 15 noiembrie va fi finalizată întâlnirea de clarificare cu fermierii”, a precizat purtătorul de cuvânt al APIA Olt, Corina Grecea.

Avansul poate ajunge la 70 la sută în cazul plăților directe și de până la 85 la sută în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală. Potrivit APIA Olt, cei 30.168 fermieri olteni au cerut subvenția pentru o suprafață de 329.081 hectare.

Comentarii

Redacţia

2019-10-25 10:49:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...