Life & style

2015-05-14, 17:17:53

Pericolul aplicării unghiilor false, între mit şi realitate

Închide ochii. Imaginează-te la un bal elegant, îmbrăcată într-o rochie superbă care ţi se potriveşte precum o mănuşă, încălţată cu acei pantofi la care visezi deja de luni de zile. Parcă lipseşte totuşi ceva din această imagine de vis. O manichiură superbă care să îţi complimenteze întregul outfit.

Adevărul este că, orice am spune, fiecare femeie şi-a dorit măcar o dată o manichiură care să iasă din tipare, nişte unghii care să atragă toate privirile, acoperite cu un lac sau o ojă strălucitoare. Cum nu toată lumea e destul de norocoasă încât să „deţină” unghiile naturale perfecte, se pune problema aplicării unghiilor false, ceea ce ne aduce inevitabil în faţă unei dezbateri ce durează deja de câţiva ani buni: Sunt unghiile false periculoase pentru sănătatea noastră şi a celor din jur?

 

În primul rând, ar fi bine să ştii faptul că existe două sisteme diferite de aplicare a acestor unghii. Avem unghiile false realizate prin aplicarea de tipsuri (numite uneori şi capsule) respectiv unghiile realizate prin construcţie (din gel ori acryl).


Tipsurile, realizate din plastic, sunt în sine nişte mulaje ce au că scop reproducerea fidelă a unghiei. Acestea se aplică prin folosirea unui lipici special, urmând a lua mai apoi formă dorită. Unghiile false obţinute prin construcţie pe de altă parte sunt realizate printr-un proces mai minuţios ce presupune folosirea unui material specific ce se va mula pe unghie cu ajutorul unui şablon. Ambele procese presupun însă pilirea unghiilor naturale şi tratarea acestora, procedee ce pot fi dăunătoare pentru acestea. Pericolul de îmbolnăvire a unghiilor e o realitate pe care nimeni nu ar trebui să o ascundă. Există riscul unor infecţii şi nu numai.

 

Cu toate acestea, nu ar trebui să te temi, atâta timp cât vei avea grijă să te laşi „pe mâna” unei profesioniste, a unei tehniciene care, dincolo de certificare, cunoaşte importantă folosirii stricte a produselor profesionale. În fapt, aici este linia subţire dintre mitul şi realitatea pericolelor aplicării unghiilor false. Unghiile tratate corespunzător şi construite mai apoi la standarde de excelenţă nu îţi vor pune în pericol în niciun fel sănătatea. Unghiile realizate într-un mod amatoricesc te expun însă. Este esenţial astfel să îţi alegi cu grijă tehnicienii sau, în cazul în care ai o pregătire corespunzătoare şi decizi să fii chiar tu cea care îşi realizează manichiură, produsele pe care le vei folosi.


Sursa: www.divahair.ro

Comentarii

Redacţia

2015-05-14 17:17:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...