Rozul-cuarţ şi albastrul-seren, culorile anului 2016

Ca de fiecare dată, am aşteptat cu nerăbdare anunţul Institutului Pantone, cu privire la culoarea anului următor. Azi am aflat că, pentru prima oară, celebrul institut a desemnat două culori oficiale pentru 2016. Putem vorbi despre o culoare principală, rozul-cuarţ, şi una secundară, albastrul-seren.

Culori pastelate, cu un aer romantic, rozul-cuarţ şi albastrul-seren se regăsesc deja în colecţiile marilor designeri, încă din acest sezon, toamnă-iarnă 2015-2016. Probabil că în colecţiile de primăvară-vară le vom putea remarca şi mai bine.

 

Până atunci însă iată cum au motivat specialiştii Institutului Pantone alegerile şi care este simbolistica din spatele acestor două culori.


„Împreună, rozul-cuarţ şi albastrul-seren dau naştere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz şi cele reci de albastru se combină perfect, reflectând o conexiune, o stare de bine şi un sentiment de pace şi ordine. Totodată, această combinaţie inedită este şi provocatoare, deoarece nu se regăseşte în asocierile tradiţionale de culori. Ţinând cont şi de faptul că în multe părţi ale lumii asistăm la un gender blur (estomparea diferenţelor de gen), cele două culori alese coincid şi cu schimbările din societatea actuală, din modă sau design”,
se arată pe site-ul oficial al Institutului Pantone.
Sursa: www.unica.ro