Comunitate

2019-11-01, 13:53:56

O fermă de porci din Ipoteşti, afectată de pesta porcină. Toate animalele vor fi omorâte

Specialiştii DSVSA Olt au confirmat un focar de pestă porcină la o fermă de suine din Ipoteşti. Astăzi, medicii veterinari ucid toţi porcii din explotaţie.

Ferma din Ipoteşti este prima exploataţie comercială de suine afectată de pesta porcină din judeţ. Peste 3.700 de porci sunt eliminaţi din cauza virusului.

„A fost confirmată pesta porcină africană şi la o exploataţie comercială de suine aflată în localitatea Ipoteşti, unde, de astăzi, se aplică măsura uciderii tuturor porcilor, respectiv un efectiv de 3.755 capete suine, conform planului de măsuri de combatere a bolii, aprobat în şedinţa Comitetului Local de Combatere a Bolilor din data de 31 noiembrie 2019”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

În ceea ce privește mediul silvatic sunt confirmate trei cazuri la mistreți vânați pe Fondul de Vânătoare 40 Dăneasa şi pe Fondul de Vânătoare 53 Orlea.

DSVSA Olt solicită sprijinul şi înţelegerea unităților administrativ teritoriale, a cetăţenilor și a operatorilor economici pentru respectarea măsurilor, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiți de către stat, în condițiile prevăzute de legislație.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.


Comentarii

Redacţia

2019-11-01 13:53:56

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...