Actualitate

2018-09-13, 16:02:09

Mai puţin de jumătate dintre oltenii care au plătit taxe auto şi-au cerut banii înapoi

31 august a fost ultima zi în care oltenii au putut solicita restituirea sumelor plătite ca taxă auto. Astfel, potrivit AJFP Olt, din cei 51.480 de plătitori, 19.795 au cerut banii înapoi.

51.480 de olteni au plătit, la AJFP Olt, sume reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule.

„Contribuabilii au solicitat restituirea taxei prin cerere adresată organului fiscal competent. Potrivit prevederilor art. 1, alin. (4) din OUG nr. 25/29.03.2018 privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare, având în vedere necesitatea simplificării procedurii administrative de restituire a taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, precum şi a timbrului de mediu pentru autovehicule «În cererea de restituire se înscriu, în mod obligatoriu, elementele referitoare la datele de identificare ale plătitorului şi datele de identificare ale autovehiculului pentru care se solicită restituirea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule/taxei pe poluare pentru autovehicule/taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule/timbrului de mediu pentru autovehicule». Modelul de cerere este prevăzut de OMFP nr. 1.937/16.05.2018. Precizăm că restituirea sumelor se efectuează de organul fiscal competent numai în contul bancar deschis pe numele titularului taxei auto”, precizează reprezentanţii AJFP Olt.

Potrivit acestora, procesul de restituire a banilor este în plină desfăşurare.

„Restituirea efectivă a sumelor se efectuează de către unitatea Trezoreriei Statului la care este arondat organul fiscal central competent, astfel: taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în perioada 1 ianuarie 2018 - 31 decembrie 2018, iar timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019”,
mai spun reprezentanţii AJFP Olt.Comentarii

Redacţia

2018-09-13 16:02:09

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...